RECEPTY

Dušené medové zelí

Dušené medové zelí

Bílé zelí se sladkou medovou chutí je vynikající příloha k pečené kachně.

recept,fotorecept,zelí bílé,med,Zeleninové přílohy,,Bezlepkové,Bezlaktózové

Zeleninové přílohy

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cibule200gramů
kmín drcený1čajová lžička
med80gramů
ocet4polévkové lžíce
olej slunečnicový30mililitrů
sůl1.5čajové lžičky
sůl-
zelí bílé1400gramů

 

Recept

1. 

zelí bílé 1400 gramů

Zelí omyjeme, překrojíme na čtvrtiny a mimo tvrdého košťálu nakrájíme.

2. 

cibule 200 gramů  olej slunečnicový 30 mililitrů  med 80 gramů

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a opečeme na oleji. Přidáme med.

3. 

sůl 1.5 čajové lžičky  kmín drcený 1 čajová lžička

Když se med rozpustí přidáme zelí, sůl a kmín. Zakryjeme a za občasného míchání dusíme do změknutí.

4. 

ocet 4 polévkové lžíce  sůl

Dochutíme octem, případně dosolíme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie