RECEPTY

Dušená jehněčí plec

Dušená jehněčí plec

Recept na v troubě pomalu dušené jehněčí maso, provoněné rozmarýnem a špikované česnekem s balzamikovou redukcí.

recept,fotorecept,jehněčí plec,Jehněčí maso,Recepty slovenské kuchyně,Velikonoční recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové

Jehněčí maso

Recepty slovenské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

4 h. 10 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cibule1kus
jehněčí plec1kilogram
ocet balzamikový3polévkové lžíce
sůl½čajové lžičky
voda100mililitrů
víno červené suché100mililitrů
česnek4stroužky

 

Recept

1. 

jehněčí plec 1 kilogram  česnek 4 stroužky

Jehněčí plec omyjeme a s ostrým nožem uděláme malé zářezy, do kterých vložíme poloviny česnekových stroužků.

2. 

cibule 1 kus  voda 100 mililitrů  sůl ½ čajové lžičky

Maso vložíme s jednou oloupanou cibulí do pekáče, podlijeme vodu, osolíme a přidáme dvě větvičky rozmarýnu.

3. 

Pečeme přikryté 60 min. při teplote 180°C.

4. 

ocet balzamikový 3 polévkové lžíce  víno červené suché 100 mililitrů

Přidáme balzamikový ocet, červené víno a pokračujeme v dušení, během kterého budeme pekáč otevírat a polévat maso výpekem.

5. 

Pečeme přikryté 180 min. při teplote 130°C.

6. 

Výpek přelijeme do menšího hrnce a zredukujeme ho varem asi 10-15 minut.

7. 

Upečené servírujeme s bramborovým nebo celerovým pyré, polité redukcí z výpeku.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie