Dušená jehněčí plec
Recept na v troubě pomalu dušené jehněčí maso, provoněné rozmarýnem a špikované česnekem s balzamikovou redukcí.
recept,fotorecept,jehněčí plec,Jehněčí maso,Recepty slovenské kuchyně,Velikonoční recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové
Jehněčí maso
Recepty slovenské kuchyně
Ingredience
Ingredience
cibule | 1 | kus | |
jehněčí plec | 1 | kilogram | |
ocet balzamikový | 3 | polévkové lžíce | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
voda | 100 | mililitrů | |
víno červené suché | 100 | mililitrů | |
česnek | 4 | stroužky |
Recept
1.
jehněčí plec 1 kilogram • česnek 4 stroužky
Jehněčí plec omyjeme a s ostrým nožem uděláme malé zářezy, do kterých vložíme poloviny česnekových stroužků.
2.
cibule 1 kus • voda 100 mililitrů • sůl ½ čajové lžičky
Maso vložíme s jednou oloupanou cibulí do pekáče, podlijeme vodu, osolíme a přidáme dvě větvičky rozmarýnu.
3.
Pečeme přikryté 60 min. při teplote 180°C.
4.
ocet balzamikový 3 polévkové lžíce • víno červené suché 100 mililitrů
Přidáme balzamikový ocet, červené víno a pokračujeme v dušení, během kterého budeme pekáč otevírat a polévat maso výpekem.
5.
Pečeme přikryté 180 min. při teplote 130°C.
6.
Výpek přelijeme do menšího hrnce a zredukujeme ho varem asi 10-15 minut.
7.
Upečené servírujeme s bramborovým nebo celerovým pyré, polité redukcí z výpeku.
Dobrou chuť!