RECEPTY

Dušená hlíva s kuřecím masem

Dušená hlíva s kuřecím masem

Lehký nízkotučný oběd či večeře.

recept,fotorecept,hlíva ústřičná,kuře,kuřecí maso vařené,Kuřecí maso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Kuřecí maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cibule100gramů
hlíva ústřičná700gramů
kmín drcený1čajová lžička
kuře1500gramů
kuřecí maso vařené300gramů
olej slunečnicový3polévkové lžíce
paprika červená mletá2čajové lžičky
sůl2čajové lžičky
voda1.5litru
vývar kuřecí3decilitry

 

Recept

1. Příprava hlívy

hlíva ústřičná 700 gramů

Hlívu omyjeme, podle potřeby očistíme, nakrájíme na nudličky.

2. Příprava kuřecího vývaru a masa

kuře 1500 gramů  voda 1.5 litru  sůl 1 čajová lžička

Čerstvé středně velké kuře omyjeme a zbavíme kůže. Odstraníme maso z prsou a z vrchních stehen kuřete. (Toto maso použijeme na přípravu jiného pokrmu, proto ho odložíme na další zpracování do marinády, ve které ho můžeme mít v chladu 2 - 3 dny. Případně ho uskladníme v mrazničce). Zbytek kuřete, na kterém zůstalo ještě poměrně dost masa, vložíme do studené vody, přidáme sůl a vaříme cca 45 minut.

3. 

Vývar slijeme a odložíme. Kuřecí maso z uvařeného kuřete obereme, podle potřeby nakrájíme na proužky.

4. 

olej slunečnicový 3 polévkové lžíce  cibule 100 gramů  sůl 1 čajová lžička  kmín drcený 1 čajová lžička  paprika červená mletá 2 čajové lžičky

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu, sůl a koření.

5. 

vývar kuřecí 3 decilitry

Podlijeme kuřecím vývarem a 10 minut dusíme pod pokličkou.

6. 

kuřecí maso vařené 300 gramů

K udušené hlívě přidáme kuřecí maso a promícháme.

7. 

Podáváme s rýží.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie