Dušená hlíva s kuřecím masem
Lehký nízkotučný oběd či večeře.
recept,fotorecept,hlíva ústřičná,kuře,kuřecí maso vařené,Kuřecí maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 100 | gramů | |
hlíva ústřičná | 700 | gramů | |
kmín drcený | 1 | čajová lžička | |
kuře | 1500 | gramů | |
kuřecí maso vařené | 300 | gramů | |
olej slunečnicový | 3 | polévkové lžíce | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
voda | 1.5 | litru | |
vývar kuřecí | 3 | decilitry |
Recept
1. Příprava hlívy
hlíva ústřičná 700 gramů
Hlívu omyjeme, podle potřeby očistíme, nakrájíme na nudličky.
2. Příprava kuřecího vývaru a masa
kuře 1500 gramů • voda 1.5 litru • sůl 1 čajová lžička
Čerstvé středně velké kuře omyjeme a zbavíme kůže. Odstraníme maso z prsou a z vrchních stehen kuřete. (Toto maso použijeme na přípravu jiného pokrmu, proto ho odložíme na další zpracování do marinády, ve které ho můžeme mít v chladu 2 - 3 dny. Případně ho uskladníme v mrazničce). Zbytek kuřete, na kterém zůstalo ještě poměrně dost masa, vložíme do studené vody, přidáme sůl a vaříme cca 45 minut.
3.
Vývar slijeme a odložíme. Kuřecí maso z uvařeného kuřete obereme, podle potřeby nakrájíme na proužky.
4.
olej slunečnicový 3 polévkové lžíce • cibule 100 gramů • sůl 1 čajová lžička • kmín drcený 1 čajová lžička • paprika červená mletá 2 čajové lžičky
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu, sůl a koření.
7.
Podáváme s rýží.
Dobrou chuť!