RECEPTY

Dunajské řezy

Dunajské řezy

Oblíbený recept na višňové dunajské řezy s krémem a čokoládovou polevou.

recept,fotorecept,višně,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

30

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový30gramů
cukr moučkový200gramů
kakao - prášek50gramů
kypřicí prášek do pečiva2čajové lžičky
mléko500mililitrů
mouka polohrubá300gramů
máslo300gramů
poleva cukrářská čokoládová100gramů
pudink vanilkový40gramů
rum2polévkové lžíce
vejce slepičí4kusy
višně500gramů

 

Recept

1. Příprava těsta

máslo 200 gramů  cukr moučkový 200 gramů

Máslo utřeme s cukrem.

2. 

vejce slepičí 4 kusy  rum 1 polévková lžíce

Postupně přimícháme vejce, ručním mixérem rozšleháme. Přidáme rum.

3. 

mouka polohrubá 300 gramů  kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky

Do máslové směsi přisypeme mouku s práškem do pečiva.

4. 

máslo

Mícháním vznikne těsto, ze kterého polovinu natřeme na plech vymazaný máslem.

5. 

kakao - prášek 50 gramů  rum 1 polévková lžíce

Do zbývající poloviny vmícháme kakao a rum. Těsto natřeme na první vrstvu.

6. 

višně 500 gramů

Do těsta vtlačíme rozpůlené višně bez pecek. Pečeme 30 minut na 180 °C.

7. Příprava krému

pudink vanilkový 40 gramů  mléko 500 mililitrů  cukr krystalový 30 gramů  máslo 100 gramů

Z prášku, cukru a mléka uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout, přimícháme máslo a pomalu natřeme na vychlazené těsto s višněmi.

8. Poleva

poleva cukrářská čokoládová 100 gramů

Koláč odložíme na 30 minut do lednice, nakonec ho polijeme čokoládovou polevou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie