Dunajské řezy
Oblíbený recept na višňové dunajské řezy s krémem a čokoládovou polevou.
recept,fotorecept,višně,Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 30 | gramů | |
cukr moučkový | 200 | gramů | |
kakao - prášek | 50 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 2 | čajové lžičky | |
mléko | 500 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 300 | gramů | |
máslo | 300 | gramů | |
poleva cukrářská čokoládová | 100 | gramů | |
pudink vanilkový | 40 | gramů | |
rum | 2 | polévkové lžíce | |
vejce slepičí | 4 | kusy | |
višně | 500 | gramů |
Recept
2.
vejce slepičí 4 kusy • rum 1 polévková lžíce
Postupně přimícháme vejce, ručním mixérem rozšleháme. Přidáme rum.
3.
mouka polohrubá 300 gramů • kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky
Do máslové směsi přisypeme mouku s práškem do pečiva.
5.
kakao - prášek 50 gramů • rum 1 polévková lžíce
Do zbývající poloviny vmícháme kakao a rum. Těsto natřeme na první vrstvu.
7. Příprava krému
pudink vanilkový 40 gramů • mléko 500 mililitrů • cukr krystalový 30 gramů • máslo 100 gramů
Z prášku, cukru a mléka uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout, přimícháme máslo a pomalu natřeme na vychlazené těsto s višněmi.
8. Poleva
poleva cukrářská čokoládová 100 gramů
Koláč odložíme na 30 minut do lednice, nakonec ho polijeme čokoládovou polevou.
Dobrou chuť!