RECEPTY

Dort Pavlova

Dort Pavlova

Jednoduchý recept na výborný dort s pěnovým základem, nazvaný podle ruské baletní tanečnice Anny Pavlovové. Má křupavý povrch a uvnitř je jemný a lehký.

recept,fotorecept,vaječný bílek,cukr krystalový,smetana ke šlehání (30-33% tuku),borůvky,jahody,Dorty,Bezlepkové

Dorty

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

borůvky100gramů
cukr krystalový210gramů
cukr moučkový½polévkové lžíce
cukr vanilkový40gramů
jahody100gramů
ocet jablečný1polévková lžíce
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
vaječný bílek4kusy
ztužovač šlehačky 1kus
škrob kukuřičný1polévková lžíce

 

Recept

1. 

vaječný bílek 4 kusy

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

2. 

cukr krystalový 210 gramů  cukr vanilkový 40 gramů  ocet jablečný 1 polévková lžíce  škrob kukuřičný 1 polévková lžíce

Do sněhu přišleháme cukr, ocet a následně kukuřičný škrob.

3. 

Krém rozetřeme na pečící papír do kruhu, tak aby byly okraje vyšší než středová část.

4. 

Pečeme při 100 °C přibližně hodinu a 30 minut. Troubu neotevřeme, ale necháme korpus vychladnout spolu s troubou (cca 2 hodiny).

5. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  ztužovač šlehačky  1 kus  cukr moučkový ½ polévkové lžíce

Vyšleháme silnou šlehačku se ztužovačem a trochou cukru.

6. 

borůvky 100 gramů  jahody 100 gramů

Na korpus rozetřeme šlehačku a na vrch naskládáme borůvky a nadrobno nakrájené jahody.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie