Cuketovo-fazolová polévka
Rychle připravená polévka se slaninovou příchutí.
recept,fotorecept,slanina oravská,cuketa,fazole bílá sterilovaná,Luštěninové polévky,Bezlepkové,Bezlaktózové
Luštěninové polévky
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 | gramů | |
cuketa | 500 | gramů | |
fazole bílá sterilovaná | 500 | gramů | |
kmín mletá | ½ | čajové lžičky | |
olej slunečnicový | 3 | polévkové lžíce | |
pažitka | - | ||
pepř bílý mletý | ½ | čajové lžičky | |
petrželová nať | - | ||
slanina oravská | 150 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 1500 | mililitrů |
Recept
1. Cibulovo-slaninový základ
cibule 150 gramů • olej slunečnicový 3 polévkové lžíce • slanina oravská 150 gramů
Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a osmažíme na oleji. Přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a spolu smažíme cca 5 minut.
2.
cuketa 500 gramů • voda 1500 mililitrů • sůl 1 čajová lžička • pepř bílý mletý ½ čajové lžičky • kmín mletá ½ čajové lžičky
Cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme ji k cibuli se slaninou, minutu - dvě opečeme, zalijeme vařící vodou, přisypeme sůl, pepř, kmín a vaříme 10-15 minut pod pokličkou.
3.
fazole bílá sterilovaná 500 gramů • petrželová nať • pažitka
Sterilovanéu bílé fazole z konzervy scedíme a přidáme je k cuketě. Převaříme a polévku servírujeme podle chuti posypanou petrželévou natí nebo ozdobíme čerstvou pažitkou.
Dobrou chuť!