RECEPTY

Cuketovo-fazolová polévka

Cuketovo-fazolová polévka

Rychle připravená polévka se slaninovou příchutí.

recept,fotorecept,slanina oravská,cuketa,fazole bílá sterilovaná,Luštěninové polévky,Bezlepkové,Bezlaktózové

Luštěninové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cibule150gramů
cuketa500gramů
fazole bílá sterilovaná500gramů
kmín mletá½čajové lžičky
olej slunečnicový3polévkové lžíce
pažitka-
pepř bílý mletý½čajové lžičky
petrželová nať-
slanina oravská150gramů
sůl1čajová lžička
voda1500mililitrů

 

Recept

1. Cibulovo-slaninový základ

cibule 150 gramů  olej slunečnicový 3 polévkové lžíce  slanina oravská 150 gramů

Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a osmažíme na oleji. Přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a spolu smažíme cca 5 minut.

2. 

cuketa 500 gramů  voda 1500 mililitrů  sůl 1 čajová lžička  pepř bílý mletý ½ čajové lžičky  kmín mletá ½ čajové lžičky

Cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme ji k cibuli se slaninou, minutu - dvě opečeme, zalijeme vařící vodou, přisypeme sůl, pepř, kmín a vaříme 10-15 minut pod pokličkou.

3. 

fazole bílá sterilovaná 500 gramů  petrželová nať  pažitka

Sterilovanéu bílé fazole z konzervy scedíme a přidáme je k cuketě. Převaříme a polévku servírujeme podle chuti posypanou petrželévou natí nebo ozdobíme čerstvou pažitkou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie