RECEPTY

Čokoládovo-jahodové pokušení

Čokoládovo-jahodové pokušení

Letní zákusek s jahodami na čokoládovém korpusu, s křupavými praženými ořechy a tvarohovo-smetanovým krémem.

recept,fotorecept,čokoláda na vaření,jahody,jahody,ořechy vlašské,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

citron-
cukr krystalový175gramů
jahody500gramů
kypřicí prášek do pečiva1čajová lžička
mouka hladká200gramů
máslo125gramů
ořechy vlašské100gramů
skořice mletá1čajová lžička
smetana ke šlehání (30-33% tuku)500mililitrů
tvaroh jemný měkký250gramů
vejce slepičí3kusy
voda20mililitrů
ztužovač šlehačky 16gramů
čokoláda na vaření100gramů
škrob kukuřičný10gramů

 

Recept

1. 

vejce slepičí 3 kusy  cukr krystalový 100 gramů

Vejce vyšleháme s cukrem.

2. 

máslo 125 gramů  čokoláda na vaření 100 gramů

V hrnku rozpustíme máslo a přidáme čokoládu. Mícháme do rozpuštění.

3. 

Rozpuštěnou čokoládu s máslem vmícháme do vajec.

4. 

mouka hladká 200 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička

Mouku smícháme s kypřícím práškem a přimícháme do těsta. Vymícháme do hladka...

5. 

... a vylijeme na plech (25 x 35 cm) vyložený papírem na pečení.

6. 

Pečeme 20 min. při teplotě 180 °C.

7. 

jahody 250 gramů

Jahody omyjeme, nakrájíme na drobno a vložíme do hrnku.

8. 

cukr krystalový 50 gramů  skořice mletá 1 čajová lžička

Přidáme cukr a skořici.

9. 

škrob kukuřičný 10 gramů  voda 20 mililitrů

Rozvaříme a zahustíme trochou kukuřičného škrobu rozmíchaného ve vodě.

10. 

ořechy vlašské 100 gramů

Ořechy nasekáme a nasucho opražíme na pánvi. Po vychladnutí ořechy třeme mezi dlaněmi a vyfoukáme slupky, které se budou postupně oddělovat.

11. 

Na vychladlý korpus natřeme jahodový rozvar a posypeme ořechy. Vložíme do lednice, aby rozvar ztuhl.

12. 

tvaroh jemný měkký 250 gramů  cukr krystalový 25 gramů

Tvaroh utřeme s cukrem...

13. 

citron

... a přimícháme nastrouhanou citronovou kůru z chemicky neošetřeného citronu.

14. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů  ztužovač šlehačky  16 gramů

Smetanu vyšleháme se ztužovačem do tuha, přimícháme tvaroh a dáme ztuhnout do lednice.

15. 

jahody 250 gramů

Na korpus natřeme tvarohovo-šlehačkový krém, ozdobíme čerstvými jahodami, pokrájíme a podáváme. Zákusek můžeme servírovat i ve dvou chodech :), zvláště křupavý jahodový korpus a k němu krém s jahodami servírovaný v malé misce.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie