RECEPTY

Čokoládová rýže v parním hrnci

Čokoládová rýže v parním hrnci

Příprava rýžové kaše v parním hrnci.

recept,fotorecept,rýže,čokoláda,Snídaňové kaše,Recepty pro parní hrnec,Bezlepkové

Snídaňové kaše

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový2polévkové lžíce
mléko800mililitrů
rýže200gramů
čokoláda50gramů

 

Recept

1. 

rýže 200 gramů

Rýži propláchneme pod tekoucí vodou na sítku a vsypeme do nádoby na vaření rýže v parním hrnci (můžeme použít i jinou vhodnou nádobu).

2. 

cukr krystalový 2 polévkové lžíce  mléko 800 mililitrů  čokoláda 50 gramů

Přisypeme cukr, zalijeme mlékem a vhodíme na kousky rozlámanou čokoládu.

3. 

Nádobu s rýží vložíme do spodní nádoby parního hrnce a nastavíme čas paření na 50 minut. Po 20 minutách odkryjeme víčko parní nádoby a rýži promícháme.

4. 

Po skončení paření rýži znovu promícháme a necháme v parním hrnci cca hodinu chladnout. Po vyjmutí promícháme potřetí. Čokoládovou rýži podáváme teplou, jako kaši k večeři, vhodnou zvláště pro děti.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie