Čokoládová rýže v parním hrnci
Příprava rýžové kaše v parním hrnci.
recept,fotorecept,rýže,čokoláda,Snídaňové kaše,Recepty pro parní hrnec,Bezlepkové
Snídaňové kaše
Recept
1.
rýže 200 gramů
Rýži propláchneme pod tekoucí vodou na sítku a vsypeme do nádoby na vaření rýže v parním hrnci (můžeme použít i jinou vhodnou nádobu).
2.
cukr krystalový 2 polévkové lžíce • mléko 800 mililitrů • čokoláda 50 gramů
Přisypeme cukr, zalijeme mlékem a vhodíme na kousky rozlámanou čokoládu.
3.
Nádobu s rýží vložíme do spodní nádoby parního hrnce a nastavíme čas paření na 50 minut. Po 20 minutách odkryjeme víčko parní nádoby a rýži promícháme.
4.
Po skončení paření rýži znovu promícháme a necháme v parním hrnci cca hodinu chladnout. Po vyjmutí promícháme potřetí. Čokoládovou rýži podáváme teplou, jako kaši k večeři, vhodnou zvláště pro děti.
Dobrou chuť!