Cizrnové kuličky s mandlemi
Besan Lado (ledu) je oblíbený indický dezert vyrobený z cizrnové mouky, ghí (másla) a cukru. Do dezertu se nejčastěji přidávají mandle, pistácie, ale také kokos, či voňavý kardamom.
recept,fotorecept, mouka cizrnová hladká,mandle mleté,Zdravé koláčky,Recepty indické kuchyně,Vegetariánské recepty,Bezlepkové
Zdravé koláčky
Recepty indické kuchyně
Ingredience
Ingredience
kardamon mletý | 1 | čajová lžička | |
mouka cizrnová hladká | 200 | gramů | |
cukr moučkový | 150 | gramů | |
mandle mleté | 50 | gramů | |
máslo | 150 | gramů |
Recept
1.
mouka cizrnová hladká 200 gramů
Mouku za stálého míchání prohříváme 10 minut na pánvi. Musí se jen prohřát, nesmí se připálit.
3.
Za stálého míchání 20 minut vaříme.
7.
Dobře rozmíchanou směs necháme chladnout. Po vychladnutí na pokojovou teplotu vložíme do lednice a necháme chvíli ztuhnout.
8.
Ze směsi tvoříme kuličky a zdobíme je sekanými mandlemi. Vychladlá směs je drobivá, avšak díky teplu rukou částečně povolí a kuličky se dají tvarovat. Skladujeme v chladu.
Dobrou chuť!