RECEPTY

Cizrnové kuličky s mandlemi

Cizrnové kuličky s mandlemi

Besan Lado (ledu) je oblíbený indický dezert vyrobený z cizrnové mouky, ghí (másla) a cukru. Do dezertu se nejčastěji přidávají mandle, pistácie, ale také kokos, či voňavý kardamom.

recept,fotorecept, mouka cizrnová hladká,mandle mleté,Zdravé koláčky,Recepty indické kuchyně,Vegetariánské recepty,Bezlepkové

Zdravé koláčky

Recepty indické kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

24

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

kardamon mletý1čajová lžička
mouka cizrnová hladká200gramů
cukr moučkový150gramů
mandle mleté50gramů
máslo150gramů

 

Recept

1. 

mouka cizrnová hladká 200 gramů

Mouku za stálého míchání prohříváme 10 minut na pánvi. Musí se jen prohřát, nesmí se připálit.

2. 

máslo 150 gramů

Přidáme rozpuštěné máslo.

3. 

Za stálého míchání 20 minut vaříme.

4. 

kardamon mletý 1 čajová lžička

Přimícháme kardamom...

5. 

mandle mleté 50 gramů

... mleté mandle a odstavíme z ohně.

6. 

cukr moučkový 150 gramů

Vmícháme cukr.

7. 

Dobře rozmíchanou směs necháme chladnout. Po vychladnutí na pokojovou teplotu vložíme do lednice a necháme chvíli ztuhnout.

8. 

Ze směsi tvoříme kuličky a zdobíme je sekanými mandlemi. Vychladlá směs je drobivá, avšak díky teplu rukou částečně povolí a kuličky se dají tvarovat. Skladujeme v chladu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie