Císařský trhanec
Trhanec je evropská dobrota z nadýchaného jemného těsta opékaného na másle. Podává se posypaný cukrem s ovocnými kompoty.
recept,fotorecept,vaječný žloutek,mléko,vaječný bílek,mouka hladká,Sladká jídla,Palačinky
Sladká jídla
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 30 | gramů | |
cukr moučkový | 1 | čajová lžička | |
mléko | 300 | mililitrů | |
mouka hladká | 200 | gramů | |
máslo | 30 | gramů | |
rozinky | 20 | gramů | |
sůl | 1 | špetka | |
vaječný bílek | 3 | kusy | |
vaječný žloutek | 3 | kusy |
Recept
2.
vaječný žloutek 3 kusy • mléko 300 mililitrů • cukr moučkový 30 gramů • sůl 1 špetka • mouka hladká 200 gramů
Z vaječných žloutků, mléka, cukru a mouky umícháme hladké těsto. Přidáme špetku soli.
4.
Bílkový sníh jemně vmícháme do těsta.
6.
Na rozpuštěné máslo nalijeme polovinu těsta, posypeme rovnoměrně polovinou rozinek a opékáme pomalu dozlatova z obou stran přikryté pokličkou.
7.
cukr moučkový 1 čajová lžička
Opečené těsto roztrháme vařečkami na pánvi. Při servírování ozdobíme moučkovým cukrem. Stejným postupem opečeme druhou polovinu těsta.
Dobrou chuť!