RECEPTY

Císařský trhanec

Císařský trhanec

Trhanec je evropská dobrota z nadýchaného jemného těsta opékaného na másle. Podává se posypaný cukrem s ovocnými kompoty.

recept,fotorecept,vaječný žloutek,mléko,vaječný bílek,mouka hladká,Sladká jídla,Palačinky

Sladká jídla

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový30gramů
cukr moučkový1čajová lžička
mléko300mililitrů
mouka hladká200gramů
máslo30gramů
rozinky20gramů
sůl1špetka
vaječný bílek3kusy
vaječný žloutek3kusy

 

Recept

1. 

rozinky 20 gramů

Rozinky si namočíme do teplé vody, aby změkly.

2. 

vaječný žloutek 3 kusy  mléko 300 mililitrů  cukr moučkový 30 gramů  sůl 1 špetka  mouka hladká 200 gramů

Z vaječných žloutků, mléka, cukru a mouky umícháme hladké těsto. Přidáme špetku soli.

3. 

vaječný bílek 3 kusy

Z vaječných bílků si vyšleháme hustý sníh.

4. 

Bílkový sníh jemně vmícháme do těsta.

5. 

máslo 30 gramů

Na větší pánvi si rozpustíme polovinu másla.

6. 

Na rozpuštěné máslo nalijeme polovinu těsta, posypeme rovnoměrně polovinou rozinek a opékáme pomalu dozlatova z obou stran přikryté pokličkou.

7. 

cukr moučkový 1 čajová lžička

Opečené těsto roztrháme vařečkami na pánvi. Při servírování ozdobíme moučkovým cukrem. Stejným postupem opečeme druhou polovinu těsta.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie