Chřestová polévka s medvědím česnekem
Recept na jednoduchou a chutnou jarní polévku s bramborami, bílým chřestem a medvědím česnekem.
recept,fotorecept,brambory,chřest zelený,česnek medvědí,Zeleninové polévky,,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Zeleninové polévky
Kategorie
Zeleninové polévky Bezlepkové Bezlaktózové Sezónní recepty Sezona - Chřest Sezona - Medvědí česnek Sezona - Brambory
Ingredience
Ingredience
brambory | 500 | gramů | |
bujón zeleninový | 1 | kus | |
chřest zelený | 500 | gramů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
voda | 1 | litr | |
česnek medvědí | 100 | gramů |
Recept
2.
chřest zelený 500 gramů • bujón zeleninový 1 kus
Po 15 minutách varu přidáme očištěný a nakrájený bílý chřest a bujón. Vaříme dalších 10 minut.
3.
česnek medvědí 100 gramů
Přidáme nakrájený medvědí česnek a necháme chvíli převařit. Odstavíme z ohřevu a necháme trochu vychladnout, aby mixování nebylo příliš nebezpečné. Rozmixujeme ponorným mixérem a podle hustoty propasírujeme přes sítko.
Dobrou chuť!