RECEPTY

Chilli con carne

Chilli con carne

Chilli con carne je oblíbené mexické a španělské jídlo. Jeho příprava je poměrně jednoduchá, protože se vaří v jednom hrnci, ale tu hodinu vaření vám zabere. Odměnou za čas strávený vařením vám budou "vylízané" talíře vašich nejbližších.

recept,fotorecept,vepřové mleté maso,rajský protlak,fazole,kukuřice sterilovaná,čokoláda,Hovězí maso,Bezlepkové,

Hovězí maso

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

bazalka1čajová lžička
bobkový list3kusy
cibule200gramů
cukr krystalový1polévková lžíce
fazole500gramů
feferónky sterilizované3kusy
kukuřice sterilovaná300gramů
olej slunečnicový50mililitrů
paprika100gramů
paprika červená mletá2čajové lžičky
pepř černý mletý1čajová lžička
rajský protlak500mililitrů
rajčata200gramů
sůl2čajové lžičky
vepřové mleté maso500gramů
voda500mililitrů
česnek20gramů
čokoláda15gramů

 

Recept

1. 

cibule 200 gramů  česnek 20 gramů  olej slunečnicový 50 mililitrů

Cibuli a česnek očistíme, pokrájíme a chvíli osmažíme na oleji.

2. 

vepřové mleté maso 500 gramů

Přidáme mleté maso a osmažíme tak, aby se rozdrobilo na malé kousky.

3. Příprava zeleniny

paprika 100 gramů  rajčata 200 gramů  feferónky sterilizované 3 kusy

Dokud se nám smaží maso připravíme si zeleninu. Papriku vyčistíme a pokrájíme na proužky. Rajčata zalijeme vroucí vodou a stáhneme z nich slupku, nakrájíme na měsíčky. Feferonky nadrobno nasekáme. Uvedené množství udělá pokrm tak akorát pikantní, pokud ho chceme mít pálivější přidáme více feferonek.

4. 

paprika červená mletá 2 čajové lžičky

Do osmaženého masa přidáme mletou červenou papriku, promícháme a přidáváme další ingredience.

5. 

rajský protlak 500 mililitrů

Přilijeme rajčatový protlak, rozmícháme.

6. 

Přidáme papriku, rajčata a feferonky, zamícháme.

7. 

sůl 2 čajové lžičky  cukr krystalový 1 polévková lžíce  pepř černý mletý 1 čajová lžička  bazalka 1 čajová lžička  bobkový list 3 kusy

Přisypeme sůl, cukr a koření, rozmícháme.

8. Vývar

voda 500 mililitrů

Přilijeme vývar nebo vodu. Vaříme 30 minut za častějšího míchání v otevřeném hrnci, na středním plameni. Nesmí prudce vřít, ale ani slabě vařit. Důležité je, aby se nám přebytečná voda při vaření odpařovala a směs postupně houstla.

9. 

fazole 500 gramů  kukuřice sterilovaná 300 gramů

Po 30 minutách přidáme sterilované fazole a kukuřici. A vše za častějšího promíchávání vaříme dále 20 minut.

10. 

čokoláda 15 gramů

"Čilikonkarne" odstavíme ze sporáku a nakonec v něm rozpustíme 2 kostky kvalitní tmavé 90% čokolády. Čokoláda dodá pokrmu tu pravou charakteristickou chuť, proto se jí rozhodně nebojte.

11. 

Podáváme s čerstvou křupavou bagetou, chlebem, kukuřičnými plackami a pod. Na porci chilli con carne můžeme přidat lžičku zakysané smetany nebo hustého bílého jogurtu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie