RECEPTY

Česnekový chléb

Česnekový chléb

Voňavý a zdravý česnekový chléb z domácí pekárny.

recept,fotorecept,česnek,mouka hladká,česnek sušený,Chléb,Recepty pro domácí pekárny

Chléb

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

bazalka sušená¾čajové lžičky
cukr krystalový1polévková lžíce
droždí instantní2čajové lžičky
mouka hladká400gramů
olej olivový2polévkové lžíce
pažitka sušená2čajové lžičky
pepř černý mletý¼čajové lžičky
sýr tvrdý3polévkové lžíce
sůl1.5čajové lžičky
voda250mililitrů
česnek3stroužky
česnek sušený¾čajové lžičky

 

Recept

1. 

voda 250 mililitrů  olej olivový 2 polévkové lžíce  cukr krystalový 1 polévková lžíce  sůl 1.5 čajové lžičky  česnek 3 stroužky  sýr tvrdý 3 polévkové lžíce  mouka hladká 400 gramů  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  bazalka sušená ¾ čajové lžičky  pažitka sušená 2 čajové lžičky  česnek sušený ¾ čajové lžičky  droždí instantní 2 čajové lžičky

Tekutiny (pokojové teploty) + suché ingredience (česnek prolisovaný, sýr nastrouhaný)) + droždí, vše v tomto pořadí vlijeme a vsypeme do nádoby na pečení.

2. 

Nádobu vložíme do domácí pekárny, pekárnu nastavíme a zapneme.
Program: klasický (případně jiný podobný, udávaný výrobcem).
Čas: cca 3 hodiny.
Velikost bochníku: 680 (700) g.
Barva kůrky: středně tmavá.

3. 

Po upečení necháme chléb pár minut vychladnout v nádobě na pečení, pak ho vyklopíme - nejlépe na mřížku a necháme vychladnout.

4. 

Před krájením vyndáme míchací lopatku. (Pokud program uhlídáme, je možnost vyndat míchací lopatku po posledním míchání, usnadníme si tím práci při jejím vyjímání z upečeného bochníku. Je však třeba postupovat rychle, aby už kynoucí chléb neochladl).

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie