RECEPTY

Cannelloni s masovou nádivkou

Cannelloni s masovou nádivkou

Jednoduchá příprava pokrmu z vynikající italské kuchyně.

recept,fotorecept,vepřové mleté maso,sýr tvrdý,sýr tvrdý,rajský protlak,těstoviny - Cannelloni,Těstoviny,Recepty italské kuchyně

Těstoviny

Recepty italské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

bazalka1čajová lžička
cibule150gramů
olej slunečnicový30mililitrů
paprika75gramů
pepř černý mletý1čajová lžička
rajský protlak700mililitrů
sýr tvrdý250gramů
sůl2.5čajové lžičky
těstoviny - Cannelloni300gramů
vepřové mleté maso1000gramů
voda200mililitrů
česnek sušený1čajová lžička

 

Recept

1. Cibulovo-paprikový základ

olej slunečnicový 30 mililitrů  cibule 150 gramů  paprika 75 gramů  sůl 1.5 čajové lžičky

Cibuli očistíme a nadrobno pokrájíme. V hlubší pánvi ji opečeme na oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou papriku, sůl a chvíli podusíme.

2. Maso

vepřové mleté maso 1000 gramů  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  sýr tvrdý 150 gramů

Do pánve přidáme mleté maso, pepř a 10 minut maso orestujeme za stálého promíchávání. Směs necháme vychladit tak, aby nás nepálila, když ji vezmeme do prstů. Do takto chladné směsi vmícháme strouhaný sýr.

3. 

rajský protlak 700 mililitrů  voda 200 mililitrů  sůl 1 čajová lžička  bazalka 1 čajová lžička  česnek sušený 1 čajová lžička  pepř černý mletý ½ čajové lžičky

Do hustého rajčatového protlaku přidáme vodu, sůl, bazalku, česnekový prášek a pepř. Zamícháme.

4. Plnění

těstoviny - Cannelloni 300 gramů

Suché těstovinové trubky - Cannelloni jednoduše naplníme masovou směsí prsty. V jedné ruce držíme cannelloni tak, že mu prsty uzavřeme jednu stranu a druhou rukou prsty do něj jemně vtlačíme masovou směs.

5. 

Do pekáče nalijeme jednu třetinu připravené omáčky a ukládáme do ní naplněné těstoviny.

6. 

Když máme dno pekáče pokryté, zalijeme obsah druhou třetinou omáčky a ukládáme další vrstvu. Výška výsledného pokrmu závisí na druhu použitého pekáče. Poslední třetinou omáčky zalijeme poslední vrstvu naplněných těstovin. Pečeme na středním stupni v troubě 45 - 60 minut zakryté. Dobré je podložit pod pekáč větší plech, protože se může stát, že šťáva může při pečení z části vytékat.

7. 

sýr tvrdý 100 gramů

Po 45 minutách posypeme povrch pokrmu strouhaným sýrem a odkryté 5 minut zapečeme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie