RECEPTY

Buchty se švestkovými povidly

Buchty se švestkovými povidly

Klasické domácí buchty chutnají opravdu každému.

recept,fotorecept,mouka polohrubá,droždí čerstvé,povidla švestková,Sladká jídla

Sladká jídla

Ukuchtil

Počet porcí

32

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Kategorie

Sladká jídla  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový3polévkové lžíce
droždí čerstvé42gramů
mléko½litru
mouka polohrubá1000gramů
máslo150gramů
povidla švestková-
sůl-
vaječný žloutek1kus

 

Recept

1. Příprava ingrediencí

mouka polohrubá 1000 gramů  mléko ½ litru  droždí čerstvé 42 gramů  cukr krystalový 3 polévkové lžíce  máslo 150 gramů  vaječný žloutek 1 kus  sůl

V hrnku si připravíme kvásek z droždí, teplého mléka (z mléka připraveného), cukru a 1 PL mouky (z mouky připravené). Máslo rozpustíme.

2. 

Do mouky dáme špetku soli, žloutek, vlijeme rozpuštěné máslo, vzešlý kvásek a zbylé mléko. Vše spolu dobře prohněteme a necháme v míse kynout.

3. 

Po vykynutí si těsto rozdělíme na 2 poloviny.

4. 

povidla švestková

Jednu polovinu těsta rozválíme na pomoučeném vále a nakrájíme na čtverce. Do středu každého položíme přiměřené množství povidel, spojíme rohy těsta a okraje, aby nám vznikly buchty a nebylo vidět povidla.

5. 

Buchty klademe jednu vedle druhé na plech vyložený papírem na pečení (případně vymazaný a moukou vysypaný plech). Stejně postupujeme při zpracování druhé poloviny těsta. Buchty klademe vedle sebe natěsno, nenecháváme mezi nimi mezery. Po zaplnění plechu (pekáče) necháme buchty cca 15 minut ještě dokynout. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem.

6. 

Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.

7. 

Po upečení buchty pocukrujeme a když vychladnou podáváme. Oddělujeme je od sebe nejlépe rukou, jednu od druhé.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie