Brynzový posúch se slaninou
Vynikající slaný koláč z oblíbené slovenské brynzy.
recept,fotorecept,brynza,smetana kyselá (14-18% tuku),slanina oravská,Slané koláče,Recepty slovenské kuchyně
Slané koláče
Recepty slovenské kuchyně
Ingredience
Ingredience
brynza | 250 | gramů | |
cukr krystalový | ½ | čajové lžičky | |
droždí čerstvé | 20 | gramů | |
mléko | 350 | mililitrů | |
mouka hladká | 250 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
mouka polohrubá | 250 | gramů | |
slanina oravská | 200 | gramů | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 400 | gramů | |
sůl | 1.25 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 3 | kusy |
Recept
1.
mléko 350 mililitrů • cukr krystalový ½ čajové lžičky • droždí čerstvé 20 gramů • mouka hladká 250 gramů • mouka polohrubá 250 gramů • sůl ½ čajové lžičky • vejce slepičí 1 kus
Odměříme si mléko a mírně ho ohřejeme. V hrnku necháme vzejít kvásek z části odměřeného mléka, z cukru a droždí. Do hluboké mísy nasypeme obě mouky, přidáme sůl, vejce, vlijeme kvásek a zbylé mléko.
2.
Vypracujeme těsto, které necháme zakryté na teplém místě vykynout.
4.
Připravíme si pečící papír ve velikost plechu, ve kterém budeme posúch péct. Na papíře rozválíme jednu polovinu těsta. Druhou polovinu těsta odložíme do lednice, aby nám těsto během pečení prvního koláče nepřekynulo.
5.
brynza 250 gramů • smetana kyselá (14-18% tuku) 400 gramů • vejce slepičí 2 kusy • sůl ¾ čajové lžičky • slanina oravská 200 gramů
V misce smícháme brynzu se smetanou, vajíčky a solí. Nakrájíme slaninu.
6.
Rozválené těsto na papíře přendáme na plech a nalijeme na něj polovinu připravené brynzy. Na brynzu rovnoměrně rozdělíme polovinu slaniny.
7.
Posúch upečeme v rozehřáté troubě do zlatova. Druhou polovinu těsta 10 minut před ukončením pečení vyjmeme z ledničky, zpracujeme ho a upečeme jako první posúch.
Dobrou chuť!