RECEPTY

Brynzový osúch s cibulí

Brynzový osúch s cibulí

Oblíbený slaný koláč z brynzy a cibule.

recept,fotorecept,brynza,smetana kyselá (14-18% tuku),cibule,Slané koláče,Recepty slovenské kuchyně,Sezónní recepty

Slané koláče

Recepty slovenské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brynza250gramů
cibule120gramů
cukr krystalový½čajové lžičky
droždí čerstvé20gramů
kmín drcený-
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%350mililitrů
mouka hladká250gramů
mouka hladká-
mouka polohrubá250gramů
smetana kyselá (14-18% tuku)400gramů
sůl1.5čajové lžičky
vejce slepičí3kusy

 

Recept

1. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 350 mililitrů  cukr krystalový ½ čajové lžičky  droždí čerstvé 20 gramů  mouka polohrubá 250 gramů  mouka hladká 250 gramů  sůl ½ čajové lžičky  vejce slepičí 1 kus

V hrnku necháme vzejít kvásek z části odměřeného teplého mléka, z cukru a droždí. Do hluboké mísy nasypeme obě mouky, přidáme sůl, vejce, vlijeme kvásek a zbylé mléko.

2. 

Vypracujeme těsto a necháme ho v zakryté míse vykynout.

3. 

mouka hladká

Vykynuté těsto rozdělíme na pomoučeném vále na dvě poloviny.

4. 

Připravíme si papír na pečení ve velikosti plechu, ve kterém budeme osúch péct. Na papíře rozválíme jednu polovinu těsta. Druhou polovinu těsta odložíme do lednice.

5. 

brynza 250 gramů  vejce slepičí 2 kusy  smetana kyselá (14-18% tuku) 400 gramů  sůl 1 čajová lžička

Brynzu rozmícháme v misce spolu s vajíčky, smetanou a solí.

6. 

Rozválené těsto na papíře přendáme na plech a nalijeme na něj polovinu připravené brynzy.

7. 

cibule 120 gramů

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka ...

8. 

kmín drcený

... a polovinu z ní rovnoměrně rozkložíme na brynzu. Celý osúch posypeme kmínem.

9. 

Osúch upečeme v rozehřáté troubě dozlatova.
Druhou polovinu těsta 10 minut před ukončením pečení vyjmeme z lednice, zpracujeme ho a upečeme jako první osúch.

10. 

Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie