Brynzový koláč
Slovenský brynzový koláč z listového těsta s ochucenou brynzovo-smetanovou náplní.
recept,fotorecept,smetana kyselá (14-18% tuku),slanina oravská,těsto lístkové,brynza,Slané koláče
Slané koláče
Kategorie
Slané koláče
Ingredience
Ingredience
brynza | 180 | gramů | |
kmín drcený | 1 | špetka | |
pažitka | 1 | hrst | |
pepř černý celé | ½ | čajové lžičky | |
slanina oravská | 180 | gramů | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 200 | mililitrů | |
sůl zeleninová | ½ | čajové lžičky | |
těsto lístkové | 400 | gramů | |
vejce slepičí | 3 | kusy |
Recept
1.
vejce slepičí 3 kusy • smetana kyselá (14-18% tuku) 200 mililitrů • pepř černý celé ½ čajové lžičky • sůl zeleninová ½ čajové lžičky • kmín drcený 1 špetka • brynza 180 gramů
V míse pořádně promícháme vejce, smetanu, pepř a vegetu s kmínem.
2.
těsto lístkové 400 gramů
Rozválíme si listové těsto dle tvaru formy na pečení a těsto roztáhneme po formě.
3.
Tip: na odříznutí přebytečného těsta můžeme použít váleček.
4.
Připravenou brynzovou směs nalijeme na těsto.
5.
slanina oravská 180 gramů
Na brynzovou směs rovnoměrně rozložíme na kostičky pokrájenou oravskou slaninu.
7.
Pečeme na 200 °C cca 25-30 minut.
Dobrou chuť!