RECEPTY

Brynzový koláč

Brynzový koláč

Slovenský brynzový koláč z listového těsta s ochucenou brynzovo-smetanovou náplní.

recept,fotorecept,smetana kyselá (14-18% tuku),slanina oravská,těsto lístkové,brynza,Slané koláče

Slané koláče

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Slané koláče  

 

Ingredience

Ingredience

brynza180gramů
kmín drcený1špetka
pažitka1hrst
pepř černý celé½čajové lžičky
slanina oravská180gramů
smetana kyselá (14-18% tuku)200mililitrů
sůl zeleninová½čajové lžičky
těsto lístkové400gramů
vejce slepičí3kusy

 

Recept

1. 

vejce slepičí 3 kusy  smetana kyselá (14-18% tuku) 200 mililitrů  pepř černý celé ½ čajové lžičky  sůl zeleninová ½ čajové lžičky  kmín drcený 1 špetka  brynza 180 gramů

V míse pořádně promícháme vejce, smetanu, pepř a vegetu s kmínem.

2. 

těsto lístkové 400 gramů

Rozválíme si listové těsto dle tvaru formy na pečení a těsto roztáhneme po formě.

3. 

Tip: na odříznutí přebytečného těsta můžeme použít váleček.

4. 

Připravenou brynzovou směs nalijeme na těsto.

5. 

slanina oravská 180 gramů

Na brynzovou směs rovnoměrně rozložíme na kostičky pokrájenou oravskou slaninu.

6. 

pažitka 1 hrst

Přidáme nasekanou čerstvou pažitku nebo zmrazené/sušené blylinky.

7. 

Pečeme na 200 °C cca 25-30 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie