Brynzové špagety
Recept na špagety s brynzou, křupavou mrkvičkou, cibulkou a koriandrem.
recept,fotorecept,těstoviny - Špagety,brynza,Těstoviny,Recepty slovenské kuchyně
Těstoviny
Recepty slovenské kuchyně
Ingredience
Ingredience
brynza | 200 | gramů | |
cibule | 200 | gramů | |
jogurt bílý | 200 | gramů | |
koriandr | 2 | polévkové lžíce | |
mrkev | 200 | gramů | |
olej řepkový | 200 | mililitrů | |
sůl | ¼ | čajové lžičky | |
těstoviny - Špagety | 250 | gramů | |
voda | 2 | litry |
Recept
3.
Mrkev vyndáme pomocí cedníku a necháme okapat olej do ubrousku.
5.
.. a dáme smažit do oleje, ve kterém jsme smažili mrkev.
7.
těstoviny - Špagety 250 gramů • voda 2 litry
Špagety dáme vařit (dle návodu) do osolené vařící vody přibližně 5 minut.
8.
Uvařené špagety přecedíme a opláchneme studenou vodou, abychom zastavili vaření.
9.
brynza 200 gramů • jogurt bílý 200 gramů
Brynzu rozdrobíme prsty do jogurtu a spolu dobře promícháme na krémovou konzistenci.
10.
koriandr 2 polévkové lžíce
Špagety servírujeme polité brynzovým krémem, ozdobené křupavou smaženou zeleninou a posypané čerstvým koriandrem.
Dobrou chuť!