RECEPTY

Brynzové špagety

Brynzové špagety

Recept na špagety s brynzou, křupavou mrkvičkou, cibulkou a koriandrem.

recept,fotorecept,těstoviny - Špagety,brynza,Těstoviny,Recepty slovenské kuchyně

Těstoviny

Recepty slovenské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brynza200gramů
cibule200gramů
jogurt bílý200gramů
koriandr2polévkové lžíce
mrkev200gramů
olej řepkový200mililitrů
sůl¼čajové lžičky
těstoviny - Špagety250gramů
voda2litry

 

Recept

1. 

mrkev 200 gramů

Mrkev si nakrájíme na malé hranolky...

2. 

olej řepkový 200 mililitrů

... a dáme smažit ponořené v oleji dokřupava.

3. 

Mrkev vyndáme pomocí cedníku a necháme okapat olej do ubrousku.

4. 

cibule 200 gramů

Cibuli nakrájíme na měsíčky...

5. 

.. a dáme smažit do oleje, ve kterém jsme smažili mrkev.

6. 

sůl ¼ čajové lžičky

Cedníkem vyndáme hotovou cibuli a také ji necháme odkapat.

7. 

těstoviny - Špagety 250 gramů  voda 2 litry

Špagety dáme vařit (dle návodu) do osolené vařící vody přibližně 5 minut.

8. 

Uvařené špagety přecedíme a opláchneme studenou vodou, abychom zastavili vaření.

9. 

brynza 200 gramů  jogurt bílý 200 gramů

Brynzu rozdrobíme prsty do jogurtu a spolu dobře promícháme na krémovou konzistenci.

10. 

koriandr 2 polévkové lžíce

Špagety servírujeme polité brynzovým krémem, ozdobené křupavou smaženou zeleninou a posypané čerstvým koriandrem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie