RECEPTY

Bratislavské rohlíčky z nekynutého těsta

Bratislavské rohlíčky z nekynutého těsta

Křehké oblíbené pečivo bez kynutí těsta.

recept,fotorecept,ořechy vlašské mleté,mák mletý,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Koláče  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový2polévkové lžíce
cukr krystalový70gramů
mouka hladká350gramů
mák mletý100gramů
ořechy vlašské mleté100gramů
smetana kyselá (14-18% tuku)1polévková lžíce
sůl¼čajové lžičky
tuk ztužený - margarín250gramů
vaječný žloutek2kusy
voda0.005litru

 

Recept

1. Příprava těsta

tuk ztužený - margarín 250 gramů  mouka hladká 350 gramů  vaječný žloutek 2 kusy  smetana kyselá (14-18% tuku) 1 polévková lžíce  cukr krystalový 2 polévkové lžíce  sůl ¼ čajové lžičky

Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto.

2. 

Těsto vyválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 1/2 cm.

3. 

Z těsta vykrajujeme malé čtverečky, na každý položíme trochu nádivky.

4. 

Ze čtverečků s nádivkou tvarujeme malé rohlíčky.

5. Pečení

Rohlíčky potřeme rozpuštěným máslem a pak žloutkem, aby byly pěkné a zlatavé. Pečeme na vymaštěném plechu v rozehřáté troubě 10 minut.

6. Příprava náplně

ořechy vlašské mleté 100 gramů  mák mletý 100 gramů  cukr krystalový 70 gramů  voda 0.005 litru

Do hrnku dáme vodu s cukrem, přivedeme k varu a přidáme mleté ořechy, nebo mák a jednu lžíci povidel. Můžeme plnit i tvarohovou náplní s rozinkami.

7. 

Rohlíčky pocukrujeme a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie