Bramborový salát
Výborný bramborový salát se sníženým obsahem cholesterolu.
recept,fotorecept,brambory,cibule,sterilovaná směs (karotka s hráškem),okurka sterilovaná kyselá,majonéza light,Bramborové saláty,Bezlepkové
Bramborové saláty
Ingredience
Ingredience
brambory | 1.5 | kilogram | |
cibule | 100 | gramů | |
cukr krystalový | 1 | polévková lžíce | |
hořčice plnotučná | - | ||
majonéza light | 150 | gramů | |
ocet | 3 | polévkové lžíce | |
okurka sterilovaná kyselá | 200 | gramů | |
olej olivový | 2 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | ¾ | čajové lžičky | |
sterilovaná směs (karotka s hráškem) | 300 | gramů | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
voda | 200 | mililitrů |
Recept
1.
brambory 1.5 kilogram
Brambory uvaříme ve slupce ve vodě téměř doměkka. Vodu slijeme, brambory necháme vychladnout a oloupeme je.
2.
voda 200 mililitrů • cukr krystalový 1 polévková lžíce • sůl 2 čajové lžičky • pepř černý mletý ¾ čajové lžičky • olej olivový 2 polévkové lžíce • ocet 3 polévkové lžíce
Z vody, cukru, soli, pepře, oleje a octa si uvaříme nálev, který necháme krátce přejít varem a vychladíme ho ve vodní lázni.
3.
cibule 100 gramů • sterilovaná směs (karotka s hráškem) 300 gramů • okurka sterilovaná kyselá 200 gramů • hořčice plnotučná
Brambory nakrájíme na kostičky, nebo protlačíme přes kolečko na krájení brambor na bramborový salát. Do brambor přidáme najemno nakrájenou cibuli, hrášek, mrkev, nadrobno nakrájené okurky, podle chuti hořčici a zalijeme nálevem. Pokud je salát málo kyselý přilijeme do něj podle chuti kyselou vodu z okurek. Jemně promícháme a necháme v chladu 3-4 hodiny odstát.
4.
majonéza light 150 gramů
Před podáváním do něj zamícháme přiměřené množství majonézy, ale můžeme ho podávat i bez ní.
Dobrou chuť!