RECEPTY

Bramborový salát

Bramborový salát

Výborný bramborový salát se sníženým obsahem cholesterolu.

recept,fotorecept,brambory,cibule,sterilovaná směs (karotka s hráškem),okurka sterilovaná kyselá,majonéza light,Bramborové saláty,Bezlepkové

Bramborové saláty

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brambory1.5kilogram
cibule100gramů
cukr krystalový1polévková lžíce
hořčice plnotučná-
majonéza light150gramů
ocet3polévkové lžíce
okurka sterilovaná kyselá200gramů
olej olivový2polévkové lžíce
pepř černý mletý¾čajové lžičky
sterilovaná směs (karotka s hráškem)300gramů
sůl2čajové lžičky
voda200mililitrů

 

Recept

1. 

brambory 1.5 kilogram

Brambory uvaříme ve slupce ve vodě téměř doměkka. Vodu slijeme, brambory necháme vychladnout a oloupeme je.

2. 

voda 200 mililitrů  cukr krystalový 1 polévková lžíce  sůl 2 čajové lžičky  pepř černý mletý ¾ čajové lžičky  olej olivový 2 polévkové lžíce  ocet 3 polévkové lžíce

Z vody, cukru, soli, pepře, oleje a octa si uvaříme nálev, který necháme krátce přejít varem a vychladíme ho ve vodní lázni.

3. 

cibule 100 gramů  sterilovaná směs (karotka s hráškem) 300 gramů  okurka sterilovaná kyselá 200 gramů  hořčice plnotučná

Brambory nakrájíme na kostičky, nebo protlačíme přes kolečko na krájení brambor na bramborový salát. Do brambor přidáme najemno nakrájenou cibuli, hrášek, mrkev, nadrobno nakrájené okurky, podle chuti hořčici a zalijeme nálevem. Pokud je salát málo kyselý přilijeme do něj podle chuti kyselou vodu z okurek. Jemně promícháme a necháme v chladu 3-4 hodiny odstát.

4. 

majonéza light 150 gramů

Před podáváním do něj zamícháme přiměřené množství majonézy, ale můžeme ho podávat i bez ní.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie