RECEPTY

Bramborovo-sýrová omáčka

Bramborovo-sýrová omáčka

Teplou omáčku podáváme k pečené či grilované rybě nebo masu.

recept,fotorecept,sýr tavený,sýr Hermelín,brambory,Omáčky a prívarky,Recepty na letní grilování,Bezlepkové

Omáčky a prívarky

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brambory400gramů
cibule60gramů
mléko100mililitrů
smetana sladká na vaření250mililitrů
sýr Hermelín50gramů
sýr tavený50gramů
sůl1čajová lžička
voda2decilitry
česnek1stroužek

 

Recept

1. 

brambory 400 gramů  voda 2 decilitry  sůl 1 čajová lžička

Brambory očistíme, pokrájíme a uvaříme v předepsaném množství vody se solí.

2. 

cibule 60 gramů  česnek 1 stroužek

V hlubším hrnci na oleji osmažíme očištěnou a nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme k ní uvařené brambory i s vodou, ve které se vařily.

3. 

smetana sladká na vaření 250 mililitrů

Brambory zalijeme smetanou.

4. 

sýr tavený 50 gramů  sýr Hermelín 50 gramů

Přidáme nakrájený sýr s bílou plísní na povrchu a tavený sýr. Převaříme.

5. 

mléko 100 mililitrů

Omáčku rozmixujeme ponorným mixérem, přilijeme mléko a znovu přivedeme do varu. Omáčka obsahuje velmi jemné nerozmixované části brambor, cibule i sýra. Pokud ji chceme mít úplně hladkou musíme ji přecedit.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie