RECEPTY

Bramborovo-cizrnová sladkokyselá polévka

Hustá mléčná polévka s jemnou chutí.

recept,fotorecept,brambory,cizrna sterilizovaná,Zeleninové polévky

Zeleninové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brambory400gramů
cizrna sterilizovaná300gramů
cukr krystalový2čajové lžičky
mléko½litru
mouka hladká40gramů
mrkev100gramů
ocet2polévkové lžíce
olej olivový3polévkové lžíce
sůl1.5čajové lžičky
voda1litr

 

Recept

1. 

mrkev 100 gramů  olej olivový 3 polévkové lžíce  brambory 400 gramů

Mrkev a brambory oloupeme. Mrkev nastrouháme nahrubo a dáme osmahnout do hrnce na olej. Brambory nakrájíme na kostičky a přidáme je k mrkvi.

2. 

sůl 1.5 čajové lžičky  voda 1 litr

Osolíme a přilijeme vodu. Vaříme do změknutí brambor (asi 15 minut).

3. 

cizrna sterilizovaná 300 gramů

Přidáme sterilovanou nebo předem doměkka uvařenou suchou cizrnu.

4. 

mléko ½ litru  mouka hladká 40 gramů  cukr krystalový 2 čajové lžičky  ocet 2 polévkové lžíce

V mléce rozmícháme mouku a zavářku přilijeme do polévky. Převaříme, osladíme a odstavíme z ohně. Po lžících přilijeme ocet podle chuti.

5. 

Jednotlivé porce podle chuti dosolíme, případně dosladíme nebo dokyselíme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie