RECEPTY

Bramborové šišky s tvarohem

Bramborové šišky s tvarohem

Recept na domácí šišky z bramborového těsta, posypané sladkým tvarohem.

recept,fotorecept,brambory,tvaroh jemný nízkotučný,Sladká jídla,Recepty slovenské kuchyně

Sladká jídla

Recepty slovenské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory500gramů
cukr moučkový1polévková lžíce
mouka polohrubá120gramů
máslo40gramů
sůl-
tvaroh jemný nízkotučný230gramů
vaječný žloutek1kus

 

Recept

1. 

brambory 500 gramů

Brambory vaříme ve vodě 20-25 min., necháme vychladnout a oloupeme.

2. 

Brambory rozdrtitíme, nebo nastrouháme najemno.

3. 

vaječný žloutek 1 kus  mouka polohrubá 100 gramů  sůl

Přidáme jeden vaječný žloutek, mouku a špetku soli.

4. 

Uhněteme bramborové těsto. Dobře se mísí rukou na pomoučeném vále.

5. 

mouka polohrubá 20 gramů

Těsto si na pomoučeném válu rozdělíme na 6 částí. Z každé části vyválíme roztaženými prsty kousek těsta, který nakrájíme příborovým nožem na kratší části.

6. 

Šišky odkládáme postupně stranou přiměřeně pomoučené, aby se navzájem neslepily.

7. 

Šišky vložíme do vroucí vody. Po chvíli uvaření vyplouvají na povrch. Odebíráme je perforovanou naběračkou nebo sítkem.

8. 

máslo 40 gramů

Uvařené bramborové šišky opečeme na másle dozlatova.

9. 

tvaroh jemný nízkotučný 230 gramů  cukr moučkový 1 polévková lžíce

Servírujeme posypané tvarohem a cukrem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie