RECEPTY

Bramborové placky se žampiony

Bramborové placky se žampiony

Uvedené placky jsou pečené v troubě na plechu na speciální fólii, která je určena pro pečení bez tuku. Placky však, podle chuti, můžete péct i na plechu vymazaném sádlem, případně je smažit na pánvi na oleji.

recept,fotorecept,žampiony,brambory,Bezmasá jídla,Bezlepkové

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory1500gramů
cibule150gramů
kmín mletá½čajové lžičky
majoránka2čajové lžičky
mléko200mililitrů
sůl2čajové lžičky
vejce slepičí4kusy
česnek6stroužků
žampiony350gramů

 

Recept

1. Žampiony

žampiony 350 gramů

Žampiony omyjeme a pokrájíme na plátky.

2. Cibule

cibule 150 gramů

Cibuli očistíme a nahrubo nastrouháme.

3. Brambory

brambory 1500 gramů

Brambory oloupeme a stejně jako cibuli nahrubo nastrouháme.

4. 

mléko 200 mililitrů  vejce slepičí 4 kusy  sůl 2 čajové lžičky  kmín mletá ½ čajové lžičky  majoránka 2 čajové lžičky  česnek 6 stroužků

K bramborám a cibuli přidáme mléko, vajíčka, sůl, kmín, majoránku a očištěné prolisované stroužky česneku. Dobře promícháme a vmícháme připravené žampiony.

5. 

Dva plechy na pečení vyložíme fóliemi na pečení bez tuku.

6. 

Do plechů rovnoměrně rozdělíme bramborovou směs.

7. 

Pokud nám to trouba umožňuje pečeme oba plechy najednou. Pečeme při teplotě asi 180 °C 40 minut, pak pořadí plechů v troubě vyměníme a asi dalších 30 minut placky dopékáme.

8. 

Upečené necháme vychladnout, opatrně, abychom nepřekrojili fólii, je nakrájíme - nejlépe kráječem na pizzu. Po vychladnutí jdou snadno sundat z fólie. Můžeme podávat.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie