RECEPTY

Bramborové placky s kysaným zelím a žampiony

Bramborové placky s kysaným zelím a žampiony

Placky plné těmi nejlepšími chutěmi.

recept,fotorecept,brambory,zelí kvašené,žampiony,Bezmasá jídla,Vegetariánské recepty,Bezlaktózové

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

mouka cizrnová hladká75gramů
brambory1250gramů
cibule200gramů
majoránka2čajové lžičky
mouka hladká1polévková lžíce
olej řepkový-
paprika červená mletá1čajová lžička
sůl1.75čajové lžičky
vejce slepičí2kusy
voda100mililitrů
zelí kvašené350gramů
česnek5stroužků
žampiony350gramů

 

Recept

1. 

cibule 50 gramů

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

2. 

zelí kvašené 350 gramů  paprika červená mletá 1 čajová lžička  sůl ¼ čajové lžičky  voda 100 mililitrů

Přidáme zelí, papriku a sůl. Podlijeme vodou, promícháme a 5 minut podusíme.

3. 

žampiony 350 gramů

Žampiony omyjeme a nakrájíme na plátky.

4. 

Žampiony přidáme k zelí, promícháme a dále spolu 15 minut dusíme.

5. 

mouka hladká 1 polévková lžíce  česnek 1 stroužek

Zelí poprášíme moukou a promícháme, čímž jej zahustíme. Nakonec vmícháme očištěný a prolisovaný česnek.

6. 

brambory 1250 gramů  cibule 150 gramů  vejce slepičí 2 kusy  sůl 1.5 čajové lžičky  majoránka 2 čajové lžičky  česnek 4 stroužky  mouka cizrnová hladká 75 gramů

Brambory a cibuli očistíme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Vložíme do mísy, přidáme vejce, sůl, majoránku, očištěný a prolisovaný česnek a trochu mouky na zahuštění (může být i běžná hladká mouka). Důkladně promícháme.

7. 

olej řepkový

Z těsta tvoříme placky a smažíme v horkém oleji...

8. 

... z obou stran. Usmažené placky klademe na papírovou utěrku, aby se vsákl přebytečný olej.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie