Bramborové knedlíky
Klasické domácí knedlíky s cibulkou jako příloha k hlavnímu jídlu.
recept,fotorecept,brambory,mouka polohrubá,pšeničná krupice,Knedlíky,Bezlaktózové
Knedlíky
Ingredience
Ingredience
brambory | 800 | gramů | |
cibule | 2 | kusy | |
mouka polohrubá | 200 | gramů | |
olej slunečnicový | 3 | polévkové lžíce | |
pšeničná krupice | 100 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
2.
Druhý den je oloupeme a nastrouháme na struhadle na pracovní desku.
3.
mouka polohrubá 200 gramů • pšeničná krupice 100 gramů • vejce slepičí 2 kusy
Brambory zasypeme moukou, krupicí, přidáme sůl, vejce.
4.
Rukama pořádně propracujeme těsto, až se vše spojí a nelepí. Vytvarujeme váleček, který nakrájíme na čtyři části.
5.
sůl 1 čajová lžička
Vložíme do vroucí slané vody a vaříme na mírném ohni asi 15-20 minut. Během vaření jemně promícháme, aby se knedlíky nepřilepily na dno a vyplavaly na povrch.
6.
Po dovaření knedlíky propláchneme studenou vodou, aby nebyly na povrchu lepkavé. Necháme vychladnout.
7.
cibule 2 kusy • olej slunečnicový 3 polévkové lžíce
Cibuli nakrájíme na drobno. Osmažíme na oleji dozlatova. Při smažení cibuli jemně osolíme.
8.
Knedlíky nakrájíme na plátky a při servírování dáme na každý plátek knedlíku trošku osmažené cibulky.
Dobrou chuť!