RECEPTY

Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky

Klasické domácí knedlíky s cibulkou jako příloha k hlavnímu jídlu.

recept,fotorecept,brambory,mouka polohrubá,pšeničná krupice,Knedlíky,Bezlaktózové

Knedlíky

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory800gramů
cibule2kusy
mouka polohrubá200gramů
olej slunečnicový3polévkové lžíce
pšeničná krupice100gramů
sůl1čajová lžička
vejce slepičí2kusy

 

Recept

1. 

brambory 800 gramů

Brambory uvaříme ve slupce, nejlépe den předem.

2. 

Druhý den je oloupeme a nastrouháme na struhadle na pracovní desku.

3. 

mouka polohrubá 200 gramů  pšeničná krupice 100 gramů  vejce slepičí 2 kusy

Brambory zasypeme moukou, krupicí, přidáme sůl, vejce.

4. 

Rukama pořádně propracujeme těsto, až se vše spojí a nelepí. Vytvarujeme váleček, který nakrájíme na čtyři části.

5. 

sůl 1 čajová lžička

Vložíme do vroucí slané vody a vaříme na mírném ohni asi 15-20 minut. Během vaření jemně promícháme, aby se knedlíky nepřilepily na dno a vyplavaly na povrch.

6. 

Po dovaření knedlíky propláchneme studenou vodou, aby nebyly na povrchu lepkavé. Necháme vychladnout.

7. 

cibule 2 kusy  olej slunečnicový 3 polévkové lžíce

Cibuli nakrájíme na drobno. Osmažíme na oleji dozlatova. Při smažení cibuli jemně osolíme.

8. 

Knedlíky nakrájíme na plátky a při servírování dáme na každý plátek knedlíku trošku osmažené cibulky.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie