RECEPTY

Bramborové knedlíčky s "točeňákem"

Bramborové knedlíčky s

Uvařte si československou klasiku z polotovarů a objevte chuť časů dávno minulých. :)

recept,fotorecept,cibule,točený salám,bramborové těsto sušené - polotovar,Vepřové maso,Recepty pro parní hrnec,Sezónní recepty

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

bramborové těsto sušené - polotovar-
cibule300gramů
mouka hladká-
olej slunečnicový50mililitrů
točený salám600gramů

 

Recept

1. Točený salám

točený salám 600 gramů

Točený salám oloupeme a nakrájíme na kolečka.

2. Bramborové těsto

bramborové těsto sušené - polotovar

Připravíme si cca 1 kg bramborového těsta, podle návodu na obalu polotovaru.

3. 

mouka hladká

Těsto na pomoučeném válu rozválíme, rovnoměrně na něj rozložíme salám a nakrájíme těsto na čtverečky.

4. 

Točený salám zabalíme do těsta a vytvarujeme větší knedlíčky.

5. 

Knedlíčky vložíme do parních nádob parního hrnce, které si vymažeme máslem. Paříme cca 30 - 35 minut. Knedlíčky můžeme i klasicky uvařit ve vařící vodě.

6. Cibule

cibule 300 gramů  olej slunečnicový 50 mililitrů

Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi zahřejeme olej a cibuli dozlatova osmažíme. Cibulí posypeme porci knedlíků. Cibulí nešetříme, dodává pokrmu tu správnou chuť.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie