Bramborové knedlíčky s "točeňákem"
Uvařte si československou klasiku z polotovarů a objevte chuť časů dávno minulých. :)
recept,fotorecept,cibule,točený salám,bramborové těsto sušené - polotovar,Vepřové maso,Recepty pro parní hrnec,Sezónní recepty
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
bramborové těsto sušené - polotovar | - | ||
cibule | 300 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
olej slunečnicový | 50 | mililitrů | |
točený salám | 600 | gramů |
Recept
2. Bramborové těsto
bramborové těsto sušené - polotovar
Připravíme si cca 1 kg bramborového těsta, podle návodu na obalu polotovaru.
3.
Těsto na pomoučeném válu rozválíme, rovnoměrně na něj rozložíme salám a nakrájíme těsto na čtverečky.
4.
Točený salám zabalíme do těsta a vytvarujeme větší knedlíčky.
5.
Knedlíčky vložíme do parních nádob parního hrnce, které si vymažeme máslem. Paříme cca 30 - 35 minut. Knedlíčky můžeme i klasicky uvařit ve vařící vodě.
6. Cibule
cibule 300 gramů • olej slunečnicový 50 mililitrů
Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi zahřejeme olej a cibuli dozlatova osmažíme. Cibulí posypeme porci knedlíků. Cibulí nešetříme, dodává pokrmu tu správnou chuť.
Dobrou chuť!