RECEPTY

Bramborové halušky - strapačky

Bramborové halušky - strapačky

Základní recept na přípravu tradičních bramborových halušek, které se mohou podávat v různých variacích.

recept,fotorecept,brambory,vejce slepičí,Bramborové přílohy,Bezlaktózové

Bramborové přílohy

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brambory600gramů
mouka polohrubá300gramů
olej slunečnicový-
sůl2čajové lžičky
vejce slepičí1kus
voda-

 

Recept

1. 

brambory 600 gramů

Brambory oloupeme, propláchneme a najemno nastrouháme.

2. 

sůl 1 čajová lžička  vejce slepičí 1 kus  mouka polohrubá 300 gramů

Přidáme sůl, vejce a mouku. Promícháme a necháme chvíli odstáť. TIP: Pokud je těsto řídké, přidáme více mouky.

3. 

voda  sůl 1 čajová lžička

Do většího hrnce dáme vařit vodu, přidáme sůl. Do vařící vody přes sítko na halušky propasírujeme připravené těsto.

4. 

Halušky vaříme cca 3 minuty poté jak vyplavou na hladinu.

5. 

olej slunečnicový

Uvařené halušky scedíme a propláchneme studenou vodou, pokapeme olejem, aby se nelepily a promícháme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie