Bramborové halušky - strapačky
Základní recept na přípravu tradičních bramborových halušek, které se mohou podávat v různých variacích.
recept,fotorecept,brambory,vejce slepičí,Bramborové přílohy,Bezlaktózové
Bramborové přílohy
Ingredience
Ingredience
brambory | 600 | gramů | |
mouka polohrubá | 300 | gramů | |
olej slunečnicový | - | ||
sůl | 2 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
voda | - |
Recept
2.
sůl 1 čajová lžička • vejce slepičí 1 kus • mouka polohrubá 300 gramů
Přidáme sůl, vejce a mouku. Promícháme a necháme chvíli odstáť. TIP: Pokud je těsto řídké, přidáme více mouky.
3.
Do většího hrnce dáme vařit vodu, přidáme sůl. Do vařící vody přes sítko na halušky propasírujeme připravené těsto.
4.
Halušky vaříme cca 3 minuty poté jak vyplavou na hladinu.
5.
Uvařené halušky scedíme a propláchneme studenou vodou, pokapeme olejem, aby se nelepily a promícháme.
Dobrou chuť!