Bramborová kaše s hráškem
Chutná přílohová kaše z brambor s oblíbeným hráškem. Podáváme ke všemu, k čemu nám bramborové pyré chutná.
recept,fotorecept,brambory,hrášek,Bramborové přílohy,,Bezlepkové
Bramborové přílohy
Ingredience
Ingredience
brambory | 800 | gramů | |
hrášek | - | ||
máslo | 50 | gramů | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
voda | - | ||
voda | 2 | polévkové lžíce |
Recept
1.
brambory 800 gramů • voda • sůl 1.5 čajové lžičky
Brambory očistíme, omyjeme, zalijeme vodou asi centimetr nad brambory, osolíme a uvaříme doměkka.
2.
Vodu z uvařených brambor scedíme do hrnku. Brambory rozmačkáme a postupně do nich přiléváme scezenou bramborovou vodu. Vymícháme na kaši.
4.
hrášek • voda 2 polévkové lžíce
Hrášek s vodou přivedeme do varu a 1-2 minutky podusíme pod pokličkou.
5.
Hrášek lehce vmícháme do kaše a ihned podáváme.
Dobrou chuť!