Bramboráky s hovězím masem
Oblíbené bramboráky, tentokrát s chutným marinovaným hovězím masem na paprice.
recept,fotorecept,hovězí maso,Hovězí maso,,Bezlaktózové
Hovězí maso
Ingredience
Ingredience
koření koriandr mletý | ¼ | čajové lžičky | |
Bramboráky recept | - | ||
cibule | 300 | gramů | |
hovězí maso | 350 | gramů | |
olej olivový | 2 | polévkové lžíce | |
paprika | 150 | gramů | |
paprika červená mletá | ½ | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | 1 | čajová lžička | |
voda | 200 | mililitrů | |
česnek sušený | 1 | čajová lžička |
Recept
1.
hovězí maso 350 gramů • olej olivový • pepř černý mletý 1 čajová lžička • česnek sušený 1 čajová lžička
Hovězí maso omyjeme a pokrájíme. Vložíme do misky, zalijeme olejem, přidáme koření a česnek. Promícháme a uložíme do chladu na 24 hodin marinovat.
2.
Marinované maso pokrájíme na nudličky.
3.
cibule 300 gramů • paprika 150 gramů
Očistíme cibuli a papriku. Cibuli najemno nasekáme, papriku nakrájíme na tenké proužky.
6.
Přidáme maso a restujeme dokud se maso nezatáhne.
7.
voda 200 mililitrů
Podlijeme vodou a zakryté dusíme asi 60 minut. Pokud je maso tvrdé, ještě podusíme doměkka (podle potřeby přilijeme trochu vody). Odkryjeme a při prudším varu necháme chvíli odpařovat přebytečnou vodu.
8.
Upečeme bramboráky podle uvedeného receptu a podáváme s masem a tatarskou omáčkou.
Dobrou chuť!