RECEPTY

Bílkové řezy

Bílkové řezy

Více než 50 let starý originální recept na skvělý Bílkový řez vhodný pro slavnostní příležitosti a posezení.

recept,fotorecept,ořechy vlašské mleté,cukr moučkový,cukr moučkový,tuk ztužený - margarín,povidla meruňková,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

15

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Koláče  

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový320gramů
cukr vanilkový1balení
káva černá2polévkové lžíce
ořechy vlašské mleté150gramů
povidla meruňková200gramů
strouhanka20gramů
tuk ztužený - margarín200gramů
vaječný bílek8
vaječný žloutek8
čokoláda-
škrob kukuřičný1polévková lžíce

 

Recept

1. Příprava korpusu

vaječný bílek 8 ks  ořechy vlašské mleté 150 gramů  cukr moučkový 200 gramů  strouhanka 20 gramů  škrob kukuřičný 1 polévková lžíce

Na přípravu korpusu potřebujeme tyto suroviny: 8 vaječných bílků, 200 g moučkového cukru, 150 g mletých ořechů, 20 g strouhanky a jednu polévkovou lžíci maizeny.

2. 

Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a znovu dobře šleháme.

3. 

Do tuhého sněhu přidáme mleté ořechy, prosátou strouhanku, maizenu a zamícháme.

4. 

Plech vymažeme, vysypeme strouhankou a nalijeme na něj připravené těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 15-20 minut.

5. 

Upečené a vychladlé těsto nakrájíme na tři stejně široké pásy.

6. 

vaječný žloutek 8 ks  káva černá 2 polévkové lžíce  cukr moučkový 120 gramů  tuk ztužený - margarín 200 gramů  cukr vanilkový 1 balení

Na přípravu náplně potřebujeme 8 žloutků, 2 polévkové lžíce černé kávy, 120 g moučkového cukru, 200 g margarínu Helia, 1 balíček vanilkového cukru.

7. 

Žloutky, černou kávu, cukr a vanilkový cukr za stálého míchání uvaříme nad párou do husta, přidáme maizenu. Směs necháme vychladnout, přidáme margarín a utřeme do pěny. Necháme ztuhnout v chladu.

8. 

povidla meruňková 200 gramů

Spodní plát natřeme meruňkovým džemem, na něj navrstvíme náplň, přeložíme druhým plátem a ten znovu natřeme marmeládou a náplní, přikryjeme vrchním plátem a zbytkem náplně pokryjeme celý řez i na bocích.

9. 

čokoláda

Řez můžeme vhodně ozdobit například strouhanou čokoládou, necháme ztuhnout v ledničce a po hodině můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie