RECEPTY

Bezový sirup tmavý

Bezový sirup tmavý

Chutný bezový sirup. Delším vařením získá tmavší, karamelovou barvu.

recept,fotorecept,květ bezu,Sirupy a čaje,Bezlepkové,Bezlaktózové

Sirupy a čaje

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový3kilogramy
květ bezu40
kyselina citronová90gramů
voda4litry

 

Recept

1. 

květ bezu 40 ks

Nasbíráme bezové květy za slunečného dne. Nesbíráme květy z bezových keřů podél silnic. Doma květy rychle ve studené vodě propláchneme, aby se z nich co nejméně vyplavil pyl.

2. 

Květy po 20 kusech uložíme do dvou větších zavařovacích láhví.

3. 

voda 4 litry  kyselina citronová 90 gramů

Do každé láhve nalijeme dva litry vody a přisypeme 45 g kyseliny citronové. Promícháme a necháme 24 hodin odstát.

4. 

Po 24 hodinách obsah láhví přelijeme přes sítko vyložené gázou do hrnce. Květy zabalíme do gázy a dobře vymačkáme do procezeného roztoku.

5. 

cukr krystalový 3 kilogramy

Do sirupu přidáme cukr a vaříme na mírném ohni 3 hodiny. Za tu dobu se část vody odpaří, sirup zhoustne a ztmavne.

6. 

Hotový sirup necháme přiměřeně vychladnout a nalijeme do čistých plastových láhví. Skladujeme v ledničce. Sirup můžeme do skleněných láhví nalít horký. Z uvedeného množství získáme asi 3 litry sirupu. Sirup konzumujeme v přiměřeném množství ředěný vodou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie