RECEPTY

Bílý chléb

Bílý chléb

Jemný a nadýchaný chléb připravený v domácí pekárně.

recept,fotorecept,voda,mouka hladká,droždí instantní,Chléb,Recepty pro domácí pekárny,Bezlaktózové

Chléb

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

3 h.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

BIO třtinová melasa10gramů
droždí instantní2čajové lžičky
mouka hladká400gramů
olej dýňový1polévková lžíce
sůl mořská1čajová lžička
voda250mililitrů

 

Recept

1. 

voda 250 mililitrů  BIO třtinová melasa 10 gramů  olej dýňový 1 polévková lžíce  mouka hladká 400 gramů  sůl mořská 1 čajová lžička  droždí instantní 2 čajové lžičky

Do míchací nádoby domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme melasu, kterou mícháním vařečkou rozpustíme, přilijeme olej. Přisypeme mouku, sůl a droždí. Míchací nádobu vložíme do domácí pekárny a nastavíme program.
Program: Klasický (případně jiný podobný udávaný výrobcem).
Čas: 3 hodiny.
Velikost bochníku: 700 g.
Barva kůrky: středně tmavá.

2. 

Po upečení nádobu s chlebem vyndáme ze zařízení a pár minut necháme vychladnout. Pak chléb z nádoby vyklopíme a zabalíme ho do čisté utěrky. Po úplném vychladnutí vyndáme míchací lopatku a chléb nakrájíme.

3. Tip

Vyndavání míchací lopatky z upečeného chleba jde poměrně těžko a po vyjmutí zůstává v chlebu menší či větší díra. Proto, pokud jsme v kuchyni a zastihneme poslední hnětení pekárny, je lepší po tomto míchání lopatku rychle zpod těsta vytáhnout a pečení může pokračovat bez ní.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie