Arašídové griliášky
Oblíbená griliášová dobrůtka s úžasnou chutí arašídů.
recept,fotorecept,arašídy pražené nesolené,cukr krystalový,mléko slazené kondenzované,Suché pečivo,Vánoční recepty,Nepečené,Velikonoční recepty
Suché pečivo
Kategorie
Suché pečivo Vánoční recepty Nepečené Velikonoční recepty Vánoční nepečené dezerty Vánoční pečivo
Ingredience
Ingredience
arašídy pražené nesolené | 300 | gramů | |
cukr krystalový | 250 | gramů | |
dortové oplatky | 75 | gramů | |
mléko slazené kondenzované | 397 | gramů | |
máslo | 250 | gramů |
Recept
2.
Část arašídů může zůstat větší a část může být téměř umletá.
6.
Vmícháme arašídy. Za občasného míchání necháme 10-15 minut chladnout. Směs se musí dát dobře natírat na oplatky, nesmí být ani tuhá, ani téct.
7.
dortové oplatky 75 gramů
Oplatku (rozměr 28 x15 cm) položíme na kuchyňské prkénko a rovnoměrně na ni rozetřeme 4 menší naběračky (objem naběračky cca 50 ml) chladnoucí karamelové směsi.
8.
Na karamelovou směs položíme druhou oplatku, opět naneseme směs, pokračujeme třetí oplatkou a směsí. Ukončíme čtvrtou oplatkou, jemně přitlačíme, dáme tuhnout do chladu na 15 minut a pak oplatky zatížíme (položíme na ně prkénko a menší hrnec s vodou). Necháme přes noc tuhnout v chladu.
9.
Ztuhlé oplatky nakrájíme na libovolné tvary a porce (od čehož se odvíjí i počet porcí, které získáme) ostrým nožem. Pak je ozdobíme.
10.
Skladujeme v chladu.
Dobrou chuť!