RECEPTY

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Recept na přípravu klasických knedlíčků z bramborového těsta, plněných švestkami. Švestkové knedlíky doplníme oblíbeným druhem posypu.

recept,fotorecept,brambory,švestky ,mák mletý,Sladká jídla

Sladká jídla

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brambory750gramů
cukr moučkový-
cukr skořicový-
krupice250gramů
mák mletý-
máslo-
sůl1špetka
vejce slepičí1kus
škrob kukuřičný1čajová lžička
švestky -

 

Recept

1. 

brambory 750 gramů

Moučný brambory (varný typ C, popřípadě B) ve slupce uvaříme. Necháme je pořádně vychladnout. Po vychladnutí je oloupeme a nastrouháme.

2. 

krupice 250 gramů  sůl 1 špetka  vejce slepičí 1 kus  škrob kukuřičný 1 čajová lžička

Přidáme sůl, vejce, mouku a vypracujeme tužší těsto. Pokud je těsto řidší, dosypeme mouku.

3. 

cukr skořicový  švestky

Rozválíme na moukou vysypané pracovní desce. Těsto větší sklenicí nebo vykrajovátkem vykrajujeme (nebo nakrájíme na čtverce) a do každého zabalíme očištěnou a vypeckovanou švestku, kterou posypeme skořicovým cukrem nebo vanilkovým cukrem.

4. 

Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 8 minut, záleží na velikosti.

5. 

máslo  cukr moučkový  mák mletý

Uvařené scedíme, propláchneme studenou vodou a polijeme rozpuštěným máslem. Posypeme oblíbenou drobenkou z cukru s mákem nebo ořechy.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit