RECEPTY

Rybízový koláč se zapečeným sněhem

Rybízový koláč se zapečeným sněhem

Recept na letní osvěžující koláč s rybízem a zapečeným cukrovým sněhem.

recept,fotorecept,rybíz červený,vaječný bílek,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový220gramů
cukr moučkový120gramů
cukr vanilkový12gramů
kypřicí prášek do pečiva10gramů
mléko240mililitrů
mouka polohrubá400gramů
máslo120gramů
rybíz červený900gramů
sůl1špetka
vaječný bílek4kusy
vaječný žloutek4kusy
škrob kukuřičný5polévkových lžic

 

Recept

1. Příprava těsta

mouka polohrubá 400 gramů  cukr moučkový 120 gramů  vaječný žloutek 4 kusy  máslo 120 gramů  cukr vanilkový 12 gramů  mléko 240 mililitrů  kypřicí prášek do pečiva 10 gramů

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme změklé máslo a mícháme do pěny. Přidáme mléko a mouku s kypřícím práškem. Promíchané těsto rozetřeme na vymazaný a pomoučený plech.

2. 

rybíz červený 900 gramů

Očištěné, umyté a dobře okapané bobulky rybízu rovnoměrně poklademe na těsto.

3. Příprava sněhu

vaječný bílek 4 kusy  sůl 1 špetka  cukr krystalový 220 gramů  škrob kukuřičný 5 polévkových lžic

Z bílků, špetky soli a cukru vyšleháme hustý sníh. Přidáme kukuřičný škrob (maizenu, Zlatý klas) a opatrně promícháme.

4. 

Sníh opatrně rozetřeme na rybíz.

5. 

Pečeme při teplotě 180 °C asi 25-30 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie