RECEPTY

Plněný lilek v těstíčku

Plněný lilek v těstíčku

Chutný zeleninovo-sýrový oběd.

recept,fotorecept,lilek,tvaroh jemný měkký,sýr tavený,sýr Camembert,Bezmasá jídla

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

kmín drcený¼čajové lžičky
lilek2kusy
mléko250mililitrů
mouka hladká200gramů
mouka hladká-
olej fritovací-
pažitka20gramů
sýr Camembert125gramů
sýr tavený140gramů
sůl-
sůl½čajové lžičky
tvaroh jemný měkký125gramů
vejce slepičí1kus

 

Recept

1. 

lilek 2 kusy

Lilky omyjeme, odstraníme zelené části a nakrájíme na plátky.

2. 

sůl

Nakrájené lilky osolíme z obou stran a necháme 15-20 minut odležet.

3. 

tvaroh jemný měkký 125 gramů  sýr tavený 140 gramů  pažitka 20 gramů  kmín drcený ¼ čajové lžičky  sůl ¼ čajové lžičky

Z tvarohu, sýru, čerstvé nasekané pažitky, kmínu a soli si umícháme nádivku.

4. 

mouka hladká 200 gramů  mléko 250 mililitrů  vejce slepičí 1 kus  sůl ¼ čajové lžičky

Z mouky, mléka, vajíčka a špetky soli vyšleháme hladké těstíčko. Pokud je těstíčko řídké můžeme přidat ještě lžíci mouky.

5. 

Odstátéy lilky omyjeme od soli pod tekoucí vodou a lehce osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou. Rozložíme je na pracovní desku a každý potřeme připravenou nádivkou.

6. 

sýr Camembert 125 gramů

Sýr nakrájíme na plátky a vždy jeden plátek položíme na polovinu lilku. Pak plátek lilku přeložíme a spojíme párátkem.

7. 

mouka hladká

Naplněné lilky poprášíme z obou stran moukou.

8. 

olej fritovací

V pánvi rozehřejeme olej, lilky namáčíme do těstíčka a 5 minut je v oleji smažíme z jedné strany.

9. 

Lilky otočíme a 5 minut osmažíme z druhé strany.

10. 

Usmažené vyndáme z oleje a uložíme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný olej.

11. 

Plněné lilky podáváme s bramborovou přílohou (hranolky, vařenými bramborami) a tatarskou omáčkou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie