Plněný lilek v těstíčku
Chutný zeleninovo-sýrový oběd.
recept,fotorecept,lilek,tvaroh jemný měkký,sýr tavený,sýr Camembert,Bezmasá jídla
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
kmín drcený | ¼ | čajové lžičky | |
lilek | 2 | kusy | |
mléko | 250 | mililitrů | |
mouka hladká | 200 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
olej fritovací | - | ||
pažitka | 20 | gramů | |
sýr Camembert | 125 | gramů | |
sýr tavený | 140 | gramů | |
sůl | - | ||
sůl | ½ | čajové lžičky | |
tvaroh jemný měkký | 125 | gramů | |
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
3.
tvaroh jemný měkký 125 gramů • sýr tavený 140 gramů • pažitka 20 gramů • kmín drcený ¼ čajové lžičky • sůl ¼ čajové lžičky
Z tvarohu, sýru, čerstvé nasekané pažitky, kmínu a soli si umícháme nádivku.
4.
mouka hladká 200 gramů • mléko 250 mililitrů • vejce slepičí 1 kus • sůl ¼ čajové lžičky
Z mouky, mléka, vajíčka a špetky soli vyšleháme hladké těstíčko. Pokud je těstíčko řídké můžeme přidat ještě lžíci mouky.
5.
Odstátéy lilky omyjeme od soli pod tekoucí vodou a lehce osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou. Rozložíme je na pracovní desku a každý potřeme připravenou nádivkou.
6.
sýr Camembert 125 gramů
Sýr nakrájíme na plátky a vždy jeden plátek položíme na polovinu lilku. Pak plátek lilku přeložíme a spojíme párátkem.
8.
V pánvi rozehřejeme olej, lilky namáčíme do těstíčka a 5 minut je v oleji smažíme z jedné strany.
9.
Lilky otočíme a 5 minut osmažíme z druhé strany.
10.
Usmažené vyndáme z oleje a uložíme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný olej.
11.
Plněné lilky podáváme s bramborovou přílohou (hranolky, vařenými bramborami) a tatarskou omáčkou.
Dobrou chuť!