RECEPTY

Cheesecake

Cheesecake

Recept na přípravu, dnes již celosvětově proslulého tvarohového zákusku.

recept,fotorecept,sušenky máslové,vejce slepičí,mascarpone,tvaroh jemný nízkotučný,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

citronová kůra1čajová lžička
citronová šťáva1polévková lžíce
cukr krystalový140gramů
cukr vanilkový36gramů
mascarpone250gramů
máslo75gramů
pudink vanilkový2polévkové lžíce
sušenky máslové140gramů
sůl1špetka
tvaroh jemný nízkotučný250gramů
vejce slepičí3kusy

 

Recept

1. Příprava korpusu

sušenky máslové 140 gramů

Sušenky rozdrtíme v kuchyňském robotu nebo pomocí kuchyňského válečku.

2. 

máslo 75 gramů

Promícháme s měkkým máslem.

3. 

Umícháme homogenní hmotu, kterou utlačíme na dno máslem vymazané formy (průměr cca 20 cm).

4. Příprava náplně

vejce slepičí 3 kusy  mascarpone 250 gramů  tvaroh jemný nízkotučný 250 gramů  cukr krystalový 140 gramů  cukr vanilkový 36 gramů  citronová kůra 1 čajová lžička  citronová šťáva 1 polévková lžíce  sůl 1 špetka  pudink vanilkový 2 polévkové lžíce

Do větší misky dáme vajíčka, mascarpone sýr, jemný tvaroh, cukr, citronovou šťávu a kůru, sůl a pudink.

5. 

Promícháme.

6. 

Náplň vlijeme do formy na sušenkové těsto.

7. 

Pečeme v rozehřáté troubě 10 minut na nejvyšším stupni, pak snížíme teplotu na minimum a dopékáme 50-60 minut. Po dopečení se vám cheesecake bude uprostřed zdát polotekutý, avšak po vychladnutí ztuhne. Necháme při pokojové teplotě vychladnout a pak vložíme do ledničky do dalšího dne. Takto zabráníme popraskání a cheesecake se bude dát krájet.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie