RECEPTY

Kokosové bambulky

Kokosové bambulky

Křehká kokosová kolečka plněná marmeládou. Kolečka jsou natřená jemným krémem a obalená v kokosu. Ideální jako vánoční cukroví.

recept,fotorecept,máslo,máslo,kokos strouhaný,kokos strouhaný,Suché pečivo,Vánoční recepty

Suché pečivo

Ukuchtil

Počet porcí

40

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový125gramů
cukr moučkový3polévkové lžíce
cukr vanilkový20gramů
kokos strouhaný125gramů
kokos strouhaný-
krupice2polévkové lžíce
mléko170mililitrů
mouka hladká250gramů
máslo330gramů
poleva cukrářská čokoládová-
povidla rybízová-
vaječný žloutek1kus

 

Recept

1. Příprava těsta

máslo 250 gramů  mouka hladká 250 gramů  cukr vanilkový 10 gramů  kokos strouhaný 125 gramů  vaječný žloutek 1 kus  cukr moučkový 125 gramů

Změklý tuk, mouku, cukr, kokos a žloutek spolu zamícháme a vypracujeme těsto, které necháme chvíli v chladu odležet.

2. 

Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 0,5 cm a vykrajujeme z něj kolečka.

3. 

Kolečka přendáme na plech a pečeme v troubě na 180 °C asi 7 minut (mají zůstat světlá).

4. 

Upečená kokosová kolečka necháme chvíli vychladnout.

5. 

povidla rybízová

Kolečka natřeme kyselejší marmeládou a vždy dvě spolu slepíme.

6. Příprava náplně

mléko 170 mililitrů  krupice 2 polévkové lžíce

Mouku rozmícháme v trošce studeného mléka a spolu s ostatním mlékem a uvaříme hustou kaši.

7. Plnění a zdobení

cukr moučkový 3 polévkové lžíce  cukr vanilkový 10 gramů  máslo 80 gramů

Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně k němu zašleháme vychladlou moučnou kaši. Vyšleháme hladký krém. Povrch slepených koleček potřeme krémem.

8. 

kokos strouhaný

Kolečka obalíme v kokosu.

9. 

poleva cukrářská čokoládová

Ozdobíme čokoládovou polevou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie