RECEPTY

Špagety Aglio e Olio

Špagety Aglio e Olio

Tradiční italské špagety s česnekem a olejem. Ochucené jsou pepřem, solí a chilli.

recept,fotorecept,těstoviny - Špagety,česnek,olej olivový,petrželová nať,paprička chili čerstvá,Těstoviny,Recepty italské kuchyně,Bezlaktózové

Těstoviny

Recepty italské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

3

Čas přípravy

10 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

olej olivový50mililitrů
paprička chili čerstvá-
pepř černý mletý-
petrželová nať-
sůl1čajová lžička
sůl-
těstoviny - Špagety200gramů
voda1.5litru
česnek4stroužky

 

Recept

1. 

těstoviny - Špagety 200 gramů  voda 1.5 litru  sůl 1 čajová lžička

Špagety dáme vařit (dle návodu) do osolené vařící vody přibližně 5 minut.

2. 

česnek 4 stroužky

Stroužky česneku nakrájíme na plátky.

3. 

olej olivový 50 mililitrů

Na mírném plameni pomalu opečeme česnek dokřupava.

4. 

Špagety scedíme.

5. 

paprička chili čerstvá  pepř černý mletý  sůl

Potom špagety vrátíme do suchého hrnce a přilijeme olej s česnekem. Přidáme chilli, pepř a sůl. Opatrně promícháme.

6. 

petrželová nať

Servírovanou porci posypeme nakrájenou petrželkou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie