Domácí sladké fornetti
Koláčky z listového těsta plněné sladkými náplněmi.
recept,fotorecept,těsto lístkové,povidla dle vlastního výběru,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | - | ||
cukr moučkový | - | ||
mléko | - | ||
povidla dle vlastního výběru | - | ||
pudinkový prášek různé příchutě | - | ||
těsto lístkové | 500 | gramů | |
vejce slepičí | - |
Recept
1.
těsto lístkové 500 gramů
Listové těsto rozválíme na přiměřenou tloušťku (nesmí být tlusté, ani tak tenké, aby se trhalo) na pomoučeném vále. Formičkou vykrajujeme kolečka o průměru cca 10 cm. Rozválené těsto můžeme také pokrájet rádýlkem, případně nožem na pravidelné čtverce 10 x 10 cm.
2.
pudinkový prášek různé příchutě • mléko • cukr krystalový • povidla dle vlastního výběru
Podle chuti si vybereme příchuť pudinkového prášku (čokoládový, vanilkový, karamelový...). Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Hustý pudink uvaříme přidáním pudinkového prášku do polovičního množství mléka uváděného na obalu pudinkového prášku. Jako další náplň použijeme hustá povidla.
3.
Na vykrojená kolečka, čtverce položíme přiměřené množství pudinkové náplně nebo povidel. Těsto přeložíme, stlačením okrajů náplň uzavřeme.
4.
Na plech dáme pečící papír, poklademe na něj fornetti, potřeme je rozšlehaným vejcem.
5.
Pečeme v předem rozehřáté troubě na vyšším stupni cca 10-15 minut. Po vyjmutí z trouby je ještě teplé posypeme moučkovým cukrem.
Dobrou chuť!