RECEPTY

Výborný chléb z pekárny

Výborný chléb z pekárny

Velmi chutný chléb upečený z vlastní namíchané směsi.

recept,fotorecept,mouka hladká,Chléb,Recepty pro domácí pekárny

Chléb

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový1čajová lžička
droždí instantní3čajové lžičky
kmín mletá½čajové lžičky
mléko100mililitrů
mouka celozrnná240gramů
mouka hladká300gramů
ocet jablečný1polévková lžíce
olej olivový2polévkové lžíce
pšeničné otruby1polévková lžíce
semínka slunečnicová2polévkové lžíce
sůl2čajové lžičky
voda250mililitrů

 

Recept

1. Postup

voda 250 mililitrů  mléko 100 mililitrů  olej olivový 2 polévkové lžíce  ocet jablečný 1 polévková lžíce  sůl 2 čajové lžičky  cukr krystalový 1 čajová lžička  mouka hladká 300 gramů  mouka celozrnná 240 gramů  semínka slunečnicová 2 polévkové lžíce  pšeničné otruby 1 polévková lžíce  kmín mletá ½ čajové lžičky  droždí instantní 3 čajové lžičky

Do nádoby na pečení chleba vlijeme a vložíme v tomto pořadí: tekutiny (pokojové teploty) + suché ingredience + droždí. Nádobu vložíme do domácí pekárny, pekárnu nastavíme a zapneme.
Program: Klasický (případně jiný podobný, udávaný výrobcem).
Čas: 3 hodiny.
Velikost bochníku: 900 g.
Barva kůrky: středně tmavá.

2. 

Chléb z uvedené směsi můžeme upéct i v troubě po ručním vypracování a nakynutí těsta.

3. 

Po upečení necháme chléb pár minut vychladnout v nádobě pak ho vyklopíme - nejlépe na mřížku, necháme úplně vychladnout. Vyjmeme míchací lopatku a chléb nakrájíme.

4. Tip

Vyndavání míchací lopatky z upečeného chleba jde poměrně těžko a po vyjmutí zůstává v chlebu menší či větší díra. Proto, pokud jsme v kuchyni a zastihneme poslední míchání pekárny, je lepší po tomto míchání lopatku rychle zpod těsta vytáhnout a pečení může pokračovat bez ní.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie