RECEPTY

Plněná paprika

Plněná paprika

Klasická plněná paprika našich maminek.

recept,fotorecept,paprika,vepřové mleté maso,rajský protlak,Vepřové maso,Bezlaktózové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

bobkový list4kusy
cibule120gramů
cukr krystalový120gramů
mouka polohrubá100gramů
ocet1polévková lžíce
olej olivový3polévkové lžíce
paprika800gramů
pepř černý mletý½čajové lžičky
rajský protlak1.5litru
rýže200gramů
sůl4čajové lžičky
vejce slepičí1kus
vepřové mleté maso800gramů
voda1.5litru
voda100mililitrů

 

Recept

1. Příprava rýže a paprik

rýže 200 gramů  sůl 1 čajová lžička  paprika 800 gramů

Rýži uvaříme a necháme vychladnout. Papriky omyjeme, odstraníme stopku a opatrně vydlabeme semínka. Papriky nesmíme poškodit.

2. Příprava nádivky do paprik

cibule 120 gramů  olej olivový 3 polévkové lžíce  vepřové mleté maso 800 gramů  vejce slepičí 1 kus  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  sůl 1 čajová lžička

Cibuli očistíme, pokrájíme, opečeme na olivovém oleji. Do mísy vložíme vychladlou rýži, přidáme mleté maso, vejce, pepř a vychladlou cibuli.

3. Plnění paprik

mouka polohrubá 50 gramů

Směs jemně vtlačíme do připravených paprik. Otvor z něhož směs trčí namáčíme v hladké mouce. Ze zbývající směsi vytvarujeme kuličky, které také jemně obalíme v mouce.

4. Příprava rajské omáčky

rajský protlak 1.5 litru  voda 1.5 litru  sůl 2 čajové lžičky  ocet 1 polévková lžíce  cukr krystalový 120 gramů  bobkový list 4 kusy  mouka polohrubá 50 gramů  voda 100 mililitrů

Do většího hrnce nalijeme rajčatový protlak, přidáme vodu, sůl, cukr, ocet a bobkový list. Uvedeme do varu. V menší misce si připravíme zavářku z vody a mouky. Tu vlijeme do omáčky a za stálého míchání necháme omáčku přijít k varu.

5. 

Do vařící omáčky opatrně vhazujeme naplněné papriky a připravené kuličky. Vaříme pod pokličkou 1, 5 hodiny. Občas velmi opatrně promícháme. Kuličky se nesmí rozbít ani přilepit na dno hrnce.

6. Servírujeme

Podáváme teplé s houskovým knedlíkem nebo vařenými bramborami či chlebem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie