RECEPTY

Slanečkový salát se zeleninou

Slanečkový salát se zeleninou

Slaná rybí delikatesa na dny sváteční, podle chuti i na dny všední.

recept,fotorecept,slanečky v oleji - filety,Rybí saláty,Bezlepkové

Rybí saláty

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

bobkový list4kusy
celer100gramů
cibule150gramů
cukr krystalový30gramů
hořčice plnotučná1
mrkev150gramů
ocet50mililitrů
olej olivový1polévková lžíce
paprika červená250gramů
pepř černý mletý½čajové lžičky
slanečky v oleji - filety300gramů
smetana kyselá (14-18% tuku)150
voda500mililitrů
zelí bílé200gramů

 

Recept

1. 

cibule 150 gramů  mrkev 150 gramů  celer 100 gramů  zelí bílé 200 gramů

Cibuli, mrkev, celer oloupeme. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a rozdělíme je. Mrkev omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka. Celer také omyjeme, nahrubo nastrouháme. Zelí nakrájíme na tenké nudličky.

2. 

voda 500 mililitrů  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  bobkový list 4 kusy  cukr krystalový 30 gramů  ocet 50 mililitrů

Do hrnce nalijeme vodu, přidáme koření, bobkový list, cukr a ocet. Nesolíme!

3. 

Vložíme zeleninu, promícháme, přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme 12-15 minut. Zelenina nesmí být zcela rozvařená.

4. 

Uvařenou zeleninu scedíme s tím, že si necháme asi 50-100 ml vývaru. Zeleninu necháme vychladnout.

5. 

paprika červená 250 gramů

Papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenko. Vložíme do mísy.

6. 

slanečky v oleji - filety 300 gramů

Slanečky vyndáme z oleje, necháme okapat a pokrájíme na menší kousky.

7. 

Slanečky přidáme spolu s vychladlou zeleninou k paprice.

8. 

olej olivový 1 polévková lžíce

Přilijeme olej a asi 50 ml vývaru ze zeleniny. Promícháme.

9. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 150 G  hořčice plnotučná 1 čl

Přidáme smetanu a trochu hořčice, aby se salát propojil. Promícháme. Podle potřeby můžeme ještě přilít trochu vývaru ze zeleniny.

10. 

Salát odložíme do lednice a necháme uležet alespoň 24 hodin.

11. 

Servírujeme v hluboké misce, podle příležitosti nebo počtu hostů.

12. 

Případně jako jednotlivé porce s čerstvým pečivem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie