RECEPTY

Špaldová bábovka s jemnou náplní

Špaldová bábovka s jemnou náplní

Vynikající jednoduchá bábovka ze špaldové mouky, s melasou a třtinovým cukrem, pečená v jednom kroku s banánovo-tvarohovou náplní.

recept,fotorecept,banán,tvaroh jemný 20% tuku,mouka špaldová celozrnná,mouka špaldová celozrnná,Bábovky

Bábovky

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Bábovky  

 

Ingredience

Ingredience

BIO třtinová melasa1polévková lžíce
banán350gramů
cukr třtinový125gramů
kakao - prášek25gramů
mléko100mililitrů
mouka špaldová celozrnná-
mouka špaldová celozrnná200gramů
máslo-
olej olivový100mililitrů
soda bikarbona1čajová lžička
tvaroh jemný 20% tuku250gramů
vejce slepičí3kusy

 

Recept

1. Banánovo-tvarohová náplň

banán 350 gramů  cukr třtinový 50 gramů  tvaroh jemný 20% tuku 250 gramů

Banány oloupeme, pokrájíme, vložíme do misky, přidáme cukr a tvaroh.

2. 

Ponorným mixérem rozmixujeme na kaši.

3. Těsto

mouka špaldová celozrnná 200 gramů  cukr třtinový 75 gramů  BIO třtinová melasa 1 polévková lžíce  olej olivový 100 mililitrů  mléko 100 mililitrů  vejce slepičí 3 kusy  kakao - prášek 25 gramů  soda bikarbona 1 čajová lžička

Do misky nasypeme mouku, přidáme cukr, melasu, olej, mléko, vejce, kakao a jedlou sodu.

4. 

Vyšleháme.

5. 

máslo  mouka špaldová celozrnná

Větší formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Nalijeme do ní těsto.

6. 

Na těsto nalijeme náplň.

7. Pečení

Troubu vyhřejeme na 180 °C a bábovku v ní 25 minut pečeme. Upozornění: nádivka po upečení neztuhne, pouze na povrchu se vytvoří pevnější krusta.

8. 

Po důkladném vychladnutí bábovku vyklopíme a posypeme mletým třtinovým cukrem.

9. 

Pokrájíme a můžeme servírovat. Bábovku nakládáme servírovací lopatkou, abychom zpevnili při nakládání část pod náplní.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie