RECEPTY

Lasagne s jemným bešamelem

Lasagne s jemným bešamelem

Recept na přípravu klasického italského jídla se zvlášť připravovaným bešamelem.

recept,fotorecept,vepřové mleté maso,rajský protlak,Těstoviny,Recepty italské kuchyně

Těstoviny

Recepty italské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

bazalka sušená½čajové lžičky
cibule1kus
mléko300mililitrů
mouka hladká40gramů
máslo20gramů
oregano¼čajové lžičky
oříšek muškátový-
pepř černý mletý½čajové lžičky
rajský protlak500mililitrů
smetana na vaření (10-12% tuku)200mililitrů
sýr polotvrdý 150gramů
sůl1.25čajové lžičky
těstoviny - Lasagne300gramů
vepřové mleté maso500gramů
česnek1kus

 

Recept

1. Ragú

cibule 1 kus

Na oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli do zesklovatění.

2. 

vepřové mleté maso 500 gramů  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  sůl 1 čajová lžička

K cibuli přidáme mleté maso a opékáme, dokud se nezatáhne. Maso osolíme a opepříme.

3. 

rajský protlak 500 mililitrů  česnek 1 kus  oregano ¼ čajové lžičky  bazalka sušená ½ čajové lžičky

Přidáme rajčatový protlak a dusíme asi 15-20 minut. Přidáme oregano, bazalku a prolisovaný stroužek česneku.

4. Bešamel

mléko 300 mililitrů  máslo 20 gramů  oříšek muškátový  mouka hladká 40 gramů  sůl ¼ čajové lžičky  smetana na vaření (10-12% tuku) 200 mililitrů

Na mírném ohni rozpustíme máslo, nastrouháme kousek muškátového oříšku a přidáme sůl. Přidáme mouku a za stálého míchání postupně přiléváme smetanu smíchanou s mlékem. Celou dobu mícháme až se nám vytvoří hladký krém.

5. Vrstvení

těstoviny - Lasagne 300 gramů

Ragú, bešamel a lasagne rozdělíme na 4 části. Na dno zapékací nádoby poklademe plátky lasagní (v ingrediencích na tento krok je uvedeno množství lasagní na celé pečení)...

6. 

Na lasagne nalijeme část ragú.

7. 

Na ragú rovnoměrně dáme část bešamelu.

8. 

Tento postup zopakujeme ještě třikrát.

9. 

sýr polotvrdý  150 gramů

Když navrstvíme 4x těstoviny - masovou směs - bešamel, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme 40 minut na 170 °C.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie