RECEPTY

Rumové kostky

Rumové kostky

Rumový zákusek s jemným krémem potažený oblíbenou čokoládou.

recept,fotorecept,rum,poleva cukrářská čokoládová,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový100gramů
cukr moučkový100gramů
cukr vanilkový25gramů
kypřicí prášek do pečiva2čajové lžičky
mléko1.5litru
mouka hladká150gramů
mouka polohrubá100gramů
mouka polohrubá-
máslo300gramů
máslo-
poleva cukrářská čokoládová200gramů
pudink vanilkový160gramů
rum50mililitrů
vaječný bílek6
vaječný žloutek6
voda50mililitrů

 

Recept

1. Máslový piškotový korpus

vaječný žloutek 6 ks  cukr krystalový 100 gramů

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny.

2. 

máslo 100 gramů

Přimícháme do nich rozpuštěné vychlazené máslo.

3. 

vaječný bílek 6 ks

Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

4. 

voda 50 mililitrů  mouka polohrubá 100 gramů  mouka hladká 150 gramů  kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky

K žloutkům přilijeme vodu, zamícháme, přisypeme mouky s kypřícím práškem a dobře rozmícháme.

5. 

Nakonec vmícháme sníh z bílků.

6. 

máslo  mouka polohrubá

Těsto vylijeme na plech (35 x 30 cm) vymazaný máslem a vysypaný moukou.

7. 

Korpus pečeme v rozehřáté troubě při cca 180-190 °C 20 minut.

8. 

rum 50 mililitrů

Vychladlý korpus vyklopíme z plechu a pomocí štětce rovnoměrně naneseme rum, nejlépe Kubánský. :) Doporučené množství rumu je možné měnit podle předpokládané chuti budoucích konzumentů a je možné jej 2-3 násobně zvýšit.. :)

9. Vanilkový krém

mléko 1.5 litru  pudink vanilkový 160 gramů  cukr vanilkový 25 gramů

Z mléka, vanilkového cukru a pudinku uvaříme hustý pudink a ve studené vodní lázni ho za častého míchání vychladíme.

10. 

máslo 200 gramů  cukr moučkový 100 gramů

Máslo utřeme s cukrem.

11. 

Máslo s pudinkem vychlazeným na pokojovou teplotu spolu vyšleháme a naneseme na korpus. Rovnoměrně rozetřeme. Vložíme na chvíli do ledničky ...

12. 

poleva cukrářská čokoládová 200 gramů

... a rozpustíme čokoládovou polevu.

13. 

Polevu nalijeme na zákusek a rozetřeme.

14. 

Když trochu ztuhne opatrně ji překrájíme a dáme zákusek ztuhnout do lednice. Kdyby Když nám poleva hodně ztuhne, musíme ji pak krájet pomalu a opakovaně nahřívat nůž v horké vodě.

15. 

Zákusek stačí nechat půl hodinu ztuhnout v lednici a už se dá po naznačených kostkách na čokoládě dokrájet. Servírujeme ozdobený zelenými lístečky stévie nebo máty.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie