RECEPTY

Zapékané vepřové karé v bramboráku

Zapékané vepřové karé v bramboráku

Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem nebo s bramborovým pyré.

recept,fotorecept,vepřové karé s kostí,brambory,česnek,Vepřové maso

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

3

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory400gramů
cibule100gramů
majoránka1čajová lžička
mléko50mililitrů
mouka hladká50gramů
olej slunečnicový2polévkové lžíce
sůl1čajová lžička
sůl-
vejce slepičí1kus
vepřové karé s kostí500gramů
česnek3stroužky

 

Recept

1. 

vepřové karé s kostí 500 gramů  sůl

3 řízky vepřového karé naklepeme a osolíme z každé strany.

2. 

olej slunečnicový 2 polévkové lžíce

Řízky rychle opečeme na oleji.

3. 

brambory 400 gramů  cibule 100 gramů  mouka hladká 50 gramů  vejce slepičí 1 kus  mléko 50 mililitrů  sůl 1 čajová lžička  majoránka 1 čajová lžička  česnek 3 stroužky

Brambory oloupeme a nastrouháme. Cibuli oloupeme, nastrouháme a přidáme k bramborám. Přisypeme trochu mouky, přidáme vejce, mléko, sůl, majoránku a prolisovaný česnek. Dobře zamícháme.

4. 

Na dno zapékací mísy rozložíme část bramborového těsta. Položíme první řízek, pokryjeme ho těstem, položíme druhý, pokryjeme těstem ...

5. 

... položíme třetí a také pokryjeme těstem. Zůstanou trčet jen kosti masa.

6. 

Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C 45 minut až hodinu. Teplý pokrm rozkrájíme na porce, přičemž jednotlivé řezy vedeme za masem a pod něj.

7. 

Podáváme čerstvě upečené, ihned po vychladnutí na konzumní teplotu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie