RECEPTY

Falešné šuhajdy

Falešné šuhajdy

Šuhajdy, které se s oblibou připravovali v 70. - 80. letech minulého století v Československu. Na jejich přípravu nutně potřebujete tradiční kakaový pudink v krabičce :) a prázdné umělohmotné obaly od vajec.

recept,fotorecept,kakaový pudinkový prášek se sušenkovou moučkou,Zákusky,Vánoční recepty,Nepečené,Bezlepkové

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

bílá čokoláda -
cukr krystalový200gramů
kakaový pudinkový prášek se sušenkovou moučkou250gramů
máslo250gramů
ořechy vlašské60gramů
rozinky40gramů
rum3polévkové lžíce

 

Recept

1. 

rozinky 40 gramů  rum 3 polévkové lžíce  ořechy vlašské 60 gramů

Dva prázdné umělohmotné obaly od vajec dobře omyjeme a vysušíme. Rozinky omyjeme a zalijeme rumem. Ořechy nasekáme.

2. 

máslo 250 gramů  cukr krystalový 200 gramů

Šuhajdy vaříme ve vodní lázni. Nejprve rozpustíme máslo a přidáme cukr.

3. 

kakaový pudinkový prášek se sušenkovou moučkou 250 gramů

Přisypeme celý obsah krabice s kakaovým pudinkem. Vaříme 10 minut.

4. 

Odstavíme z ohně, přidáme rozinky i s rumem a ořechy.

5. 

Mícháme do kompaktnosti celé hmoty.

6. 

Teplou hmotu vkládáme do otvorů v obalech na vejce.

7. 

Necháme v chladu 4 hodiny ztuhnout, pak šuhajdy vyklopíme.

8. 

bílá čokoláda

Položíme je širší stranou nahoru a ozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou.

9. 

Když čokoláda ztuhne, vložíme je do papírových košíčků.

10. 

Skladujeme v chladu. V uvedeném receptu jsme dělali větší šuhajdy, které vznikly vyplněním celé formy. Jejich velikost a tedy tím i počet kusů můžeme korigovat množstvím hmoty vkládané do obalů.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie